- Reklama -

Miller vychytal Ďábly, Hudler mírnil prohru Flames

- Reklama -

Druhá nula v sezóně, jednatřicátá v kariéře. Vancouverský gólman Ryan Miller přitom k udržení čistého konta nepotřeboval mnoho, stačilo mu dvacet zákroků. Že by byl ale zcela bez práce, to se říci nedá. Své by o tom mohl vyprávět Martin Havlát, jehož střelu ve třetí třetině vyrazil maskou, či Jaromír Jágr.
Cory Schneider na opačné straně neuspěl ani ve třetím souboji se svým bývalým klubem. Svůj díl viny na na tom nese Marek Židlický, po jehož chybách Kosatka dvakrát skórovaly. Ve 22. minutě neuhlídal český obránce Alexe Burrowse, pět minut před sirénou ztratil puk při přechodu útočné čáry a Shawn Matthias proměnil brejk.
Spokojeností nemohl zářit ani Jiří Hudler. Olomoucký rodák ve službách Calgary sice v úterý rozšířil svoji letošní střeleckou bilanci, ale jeho branka z poslední minuty jen korigovala výsledek z Anaheimu na 3:2. Hokejistům Flames se v posledních dnech dvakrát podařilo vymazat dvoubrankovou ztrátu, ale tentokrát bylo manko po čtyřiceti minutách třígólové a to už bylo moc.
Jonas Hiller při své první návštěvě v bývalém působišti mohl jen zatleskat svému nástupci Frederiku Andersenovi, kterého při vyhlašování nejlepšího muže zápasu ocenili za jeho 32 zákroků. Plameny nevyhrály na ledě Ducks od ledna 2004, žádný jiný tým tu nemá tak hroznou bilanci.
Marián Gáborík je specialistou na Predators, ve třiceti startech proti nim nasbíral 29 bodů. Poslední dva přidal včera v podobě branky a asistence, výkonu slovenského útočníka ale chyběla ještě třešnička na dortu. Kdyby on (nebo kdokoliv ze spoluhráčů) uspěl v samostatných nájezdech, mohl Los Angeles přivézt z Nashvillu výhru 4:3, díky Jamesi Nealovi je výsledek opačný. Rozhodlo se v šesté sérii.
Během základní hrací doby se skóre přelévalo z jedné strany na druhou, vyrovnané poté zůstalo celou třetí třetinu. Na straně domácích byl nejaktivnější Colin Smith, který měl stejnou bilanci jako Gáborík. Predátoři s třiceti body vedou Centrální divizi.
Předstihli Bluesmany, kteří před vlastními fanoušky ztratili bod v nájezdech s Ottawou. A sypali si popel nad hlavu, vždyť ještě ve 48. minutě vedli 2:0. Potom ale Erik Condra tečoval Grybovu střelu a v závěru při hře bez brankáře dotlačil Alex Chiasson kotouč za Allenova záda. V nájezdech uspěl pouze hostující Bobby Ryan.
St. Louis kromě bodu přišlo také o Briana Elliotta. Brankářská jednička Blues odstoupila ve druhé třetině kvůli zranění v dolní části těla.
Když je řeč o gólmanech… ve Winnipegu jako jedničku stále vedou Ondřeje Pavelce, ale je nezpochybnitelným faktem, že Tryskáči v poslední době vítězí pouze v případě, že mají za zády Michaela Hutchinsona. Ukázalo se to i včera v Columbusu, kde čtyřiadvacetiletý zelenáč 32 zákroky podepsal výsledek 2:4 v neprospěch Blue Jackets.
Jets skórovali už po devíti sekundách, v závěru druhé části hry zmrazili protivníka dvěma brankami v rozmezí 31 vteřin. Po sedmi zápasech se jim navíc podařilo využít přesilovku, a to hned dvakrát, pokaždé díky Evanderu Kaneovi.
Dallas při vlastní početní výhodě v utkání s Edmontonem sice inkasoval, ale také v jeho řadách se našel dvoubrankový střelec, který zařídil vítězství. Jméno asi nikoho nepřekvapí, jde o vedoucího muže tabulek Tylera Seguina. Když ve 38. minutě zvyšoval náskok Stars na 3:1, jednalo se už o jeho sedmnáctou trefu v sezóně.
Oilers v poslední třetině jen snížili stým gólem Taylora Halla v NHL, sedmou porážku v řadě tím neodvrátili. Na úplném chvostu ligové tabulky mají čtrnáct bodů.
I takové Colorado, které je poslední v Centrální divizi, jich posbíralo o polovinu více. Včera Avalanche v duelu s podobně (ne)úspěšnou Arizonou museli od jedenácté minuty dotahovat tříbrankové manko, ale nelehkou misi zvládli a nakonec zvítězili v prodloužení. Vítězný gól bude připsán Danielu Briereovi, ale šlo o čistokrevného „vlastence“ v podání Martina Hanzala.
Nováček Calvin Pickard podruhé nahradil v brankovišti Lavin „děravého“ Reta Berru a podruhé dochytal zápas bez újmy na statistikách. Dvakrát rozvlnil síť za Smithem coloradský kapitán Gabriel Landeskog.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -