- Reklama -

Minnesota končí. Jejich hvězdy nezářily tak jako lídři Chicaga

- Reklama -

Rychlý konec vzala série mezi Chicagem Blackhawks a Minnesotou Wild. Jestřábi nedovolili Divochům ani jedno vítězství a po dvou triumfech na hřišti Wild ukončili sérii dalšími dvěma výhrami doma. Víc nebylo třeba. Minnesota podlehla Chicagu v play off potřetí v řadě.
Hlavní rozdíl byl podle pozorovatelů ve hře největších hvězd. Patrick Kane, Jonathan Toews, Patrick Sharp, Marián Hossa a Duncan Keith dali dohromady osm branek a jedenáct asistencí, v tabulce pravdy měli hodnocení dohromady +20.
Hvězdy Wild si vedly o poznání hůře. Zach Parise, Thomas Vanek, Jason Pominville, Mikko Koivu a Ryan Suter se složili na dva góly a sedm asistencí, v tabulce pravdy měli v součtu hrozivých -20.
„Měli jsme hrát lépe, o tom není sporu,“ přiznal Suter.


Bude vás zajímat:


Chicago ale nevyhrálo jen proto, že mělo kvalitnější útok. Dokázalo totiž také dokonale eliminovat útočné snahy soupeře. „Co na mě udělalo největší dojem, bylo, jak bránili,“ řekl Pominville. „Nedali nám moc prostoru. Jejich důraz na detail byl dobrý, tvrdě bránili a dělali nám to těžší.“
Wild měli letos velkou výhodu v bráně. Když vstupovali do série s Chicagem, poprvé po letech cítili, že brankářská kvalita je na jejich straně. Devan Dubnyk ohromoval výkony v základní části, za které byl navržen na Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře. Dařilo se mu i prvním kole play off, kde pochytal 66 z posledních 68 střel série proti St. Louis.

Čtvrtý zápas, kdy inkasoval od Bluesmanů čtyři branky ze 17 střel, sice nezvládl, ale pak se dal znovu dohromady. Bohužel na střelce Chicaga byl krátký. Jeho soupeř Carey Crawford byl střídán v prvním duelu s Nashvillem a na nějakou dobu dokonce přepustil své místo náhradníkovi Scottu Darlingovi. V šestém utkání série se však vrátil a proti Minnesotě neměl trenér důvod jej stahovat.
Trenér Wild Mike Yeo bral sérii jako dobrou životní lekci. „Předně je to tým, který prostě hraje skvěle,“ složil Chicagu poklonu. „Vyhráli osm ze svých devíti posledních sérií play off. Nejsem překvapený, že hrají výborně. Abyste je porazili, musíte hrát absolutně špičkový hokej a to není snadné.“

- Reklama -

Po přeskupení divizí NHL, kdy se dostaly Chicago a Minnesota do společné Centrální divize, se tyto týmy utkávají častěji a Wild zkrátka musí najít způsob, jak Jestřábům v příštích letech vzdorovat. „Musíme se je naučit porážet. Posledních několik let jsme s nimi hráli. Musíme najít cestu, jak postoupit na jejich úroveň,“ přeje si Jason Pominville.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -