- Reklama -

Minnesota pod novým trenérem válí. Pod otevřeným nebem přejela Chicago

- Reklama -

Byl to okamžik, na který čekal minnesotský klub celých patnáct let, od svého vstupu do ligy. První profesionální hokejový zápas pod otevřeným nebem splnil veškerá očekávání. Navíc přinesl domácím hodně radosti. Minnesota přejela silné Chicago, rivala z Centrální divize, vysoko 6:1.
Od úvodních hymen bylo jasné, kdo je tady doma. Diváci hnali své miláčky za vítězstvím mohutným skandováním. Nejlépe asi vše shrnul pětiletý syn zadáka Wild Ryana Sutera (Brooks Suter), jenž seděl na pozápasové tiskové konferenci tátovi na klíně. Na otázku reportéra, co si ten den nejvíc užil, odpověděl stručně.
„Vítězství!“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Minnesota za ním šla důrazně od samého začátku. Po první třetině vedla 2:0, po druhé 4:0, v poslední herní části navýšila svůj náskok na 6:1. Nejvíc byli vidět Jason Pominville, Erik Haula (oba 1+2), Ryan Carter a Nino Niederreiter (oba 1+1). Za hosty korigoval vysoké skóre jedinou trefou nejproduktivnější hráč soutěže Patrick Kane.
Na straně domácích tedy zářila především formace Erika Houly, Nino Niederreitera a Jasona Pominvillea, která se složila na tři branky a osm bodů.
„Naše lajna hrála sebevědomě,“ řekl Pominville. „V určitém okamžiku sezóny jsem asi o všem až moc přemýšlel. Někdy je prostě lepší jít, bavit se a hrát. Právě to jsme teď dělali.“
Haula měl spolu s Pominvillem také tři body. Oba tak vyrovnali individuální rekord NHL Winter Classic. Tři body jsou zatím nejvíc, zaznamenalo je celkem sedm dalších hráčů. O zbylé branky Wild se postarali Matt Dumba, Thomas Vanek a Ryan Carter.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Minnesota, která od 10. ledna do 13. února prohrála třináct ze čtrnácti utkání, pod novým trenérem neuvěřitelně ožila. Proti Chicagu vyhrála už počtvrté v řadě a v každém utkání nastřílela minimálně pět branek!
„Je to na hráčích, ne na mně,“ odmítnul slíznout všechnu smetanu nový kouč John Torchetti. „Je to o tom, jak se chováte bez puku, to je pro mě klíčová věc. To se snažím klukům v šatně vysvětlit. Chci, aby se k tomu stavěli odpovídajícím způsobem, pak můžeme útočit a vytvářit si šance.“
Důležitou postavou utkání byl také brankář Devan Dubnyk, jenž pochytal 31 puků z hokejek hráčů Blackhawks. Ještě osm minut před koncem mohl pomýšlet na shutout. Pak ale vstřelil Patrick Kane svůj 35. gól v sezóně.
„Asi nejúžasnější část byla, když člověk přichází ke kluzišti a hrála kapela,“ vyzdvihl svoje dojmy z celého dne Dubnyk. „Snažíte se příliš se kolem nerozhlížet, protože když se podíváte moc vysoko, dojde vám, kolik lidí tady bylo. Počkal jsem až do úplného konce, abych se pořádně rozhlédl kolem dokola.“

Minnesota – Chicago 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)

Branky a asistence: 3:25 Matt Dumba (Ryan Carter, Justin Fontaine), 7:10 Thomas Vanek (Jason Pominville, Mike Reilly), 22:26 Nino Niederreiter (Erik Haula, Jason Pominville), 30:26 Jason Pominville (Nino Niederreiter, Erik Haula), 42:25 Ryan Carter (Marco Scandella, Jarret Stoll), 53:49 Erik Haula – 52:05 Patrick Kane (Trevor van Riemsdyk, Jonathan Toews).
Střely na branku: Minnesota 11-12-9=32, Chicago 9-11-12=32. Přesilovky: 1/6 – 0/2.
Brankáři: D. Dubnyk 32/31 – C. Crawford 23/19, S. Darling (od 40:00) 9/8.
Hvězdy utkání: Erik Haula, Ryan Carter, Jason Pominville (všichni MIN).
Česká účast: – Michal Rozsíval (9:06, -1, 1 střela).
Slovenská účast: – Richard Pánik (9:44, -1).
Stadion a počet diváků: TCF Bank Stadium (Minneapolis, USA), 50.426 diváků.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -