- Reklama -

Minnesota porazila Detroit a upevnila svůj náskok na čele Západní Konference

- Reklama -

Minnesota Wild přehrála Rudá Křídla z Detroitu 6:3 a potvrdila pozici nejlepšího týmu Západní konference. Divočáci si na druhé Chicago udržují náskok pěti bodů, k tomu navíc mají dva zápasy k dobru. Hokejisté Minnesoty úřadovali především v přesilovkách, když využili tři z nich.
„Díky výhrám roste sebevědomí. Pokud prohráváte a jste pořád v té samé situaci, bojíte se a říkáte si: ‚Už jsme zase tady. Teď to uzavřou.‘ Když ale vyhráváte, říkáte si: ‚V pohodě, najdeme způsob, jak to udržet do konce.‘ Dneska jsme po většinu času nehráli dobře. Jen díky mentální neústupnosti můžeme být úspěšní,“ tvrdí kouč Wild Bruce Boudreau.
Se svým trenérem souhlasí i útočník Charlie Coyle. „Nehráli jsme v rámci našich možností. Na zítřejším tréninku se musíme podívat na pár gólů, které jsme inkasovali a zapracovat na tom, aby se příště neopakovaly.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Čtyřiadvacetiletý Coyle se v utkání proti Detroitu trefil poprvé od 7. ledna. Období sucha trvalo 16 zápasů. Jeho branka byla výstavní. Na modré čáře zpracoval nahození Jasona Pominvillea, obhodil si obránce Red Wings Nicka Jensena, dostal se do samostatného úniku a přesnou střelou pod horní víko překonal gólmana Jareda Coreaua.
„Když bodujete, pomáhá to. Někdy neboduju a je to pořád stejné. Chcete mít jistotu, že hrajete svou hru. Na to jsem se snažil zaměřit. Někdy body přicházejí, někdy ne. Nejdůležitější je, že máme dva body,“ zdůrazňuje Coyle.
Detroit se v porovnání s Minnesotou nachází na opačné straně barikády. Proti Minnesotě ztratil čtvrtý zápas po sobě. V nesmírně vyrovnané Východní konferenci v současnosti okupuje poslední příčku. Na postupové osmé místo ale ztrácí jen sedm bodů.
„Není to zábava. Musíme bojovat, válčit a zlepšovat se každý den,“ říká kapitán týmu Henrik Zetterberg.
Parádní akce Charlieho Coylea

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -