- Reklama -

Minnesota přichystala pro Scandellu novou pětiletou smlouvu

- Reklama -

Kanadský hokejista Marco Scandella podepsal s vedením Minnesoty novou smlouvu. Zatímco stávající dvouletý kontrakt mu do konce letošní sezóny vynese dohromady jen 2,05 miliónu dolarů, v následujících pěti letech si čtyřiadvacetiletý zadák vydělá podle zámořských médií 20 milionů USD.
„Dohodli jsme se už v úvodu sezóny. Seběhlo se to celkem rychle,“ sdělil zámořským novinářům generální manažer Wild Chuck Fletcher. „Zhruba před týdnem předložil můj asistent Brent Flahr zástupcům hráče konkrétní nabídku. Potom jsme si třikrát nebo čtyřikrát zavolali a dohodli jsme se.“
Rodáka z Montrealu draftovali zástupci Wild v roce 2008 ve druhém kole z 55. pozice. První zkušenost s působením v nejprestižnější hokejoví soutěži světa učinil v sezóně 2010-11. V prvních dvou letech pendloval mezi Wild a záložním celkem Houston Aeros (AHL).
V tomto ročníku odehrál Scandella za Minnesotu prozatím 20 zápasů, ve kterých vstřelil pět branek a na tři další přihrál. V tabulce týmové produktivity si mezi obránci vede lépe pouze Ryan Suter (13 bodů, 1+12).
V počtu dosažených branek je Scandella mezi zadáky Wild nejlepší. Tři z jeho branek mají hodnotu vítězné trefy, dvě z nich vsítil v prodloužení. V ostře sledovaném hodnocení přítomnosti na ledové ploše při vstřelené nebo inkasované brance má na kontě sedm kladných bodů.
Vedení Minnesoty si v posledních třech měsících smluvně pojistilo hned několik hráčů patřící k mladému jádru týmu. V září se Wild znovu upsal útočník Nino Niederreiter (tříletá smlouva), 12. října přišel na řadu zadák Jonas Brodin (šestiletá smlouva) a o deset dní později se dočkal také útočník Charlie Coyle.
„Všichni jsou si velmi blízcí. Jsou to prostě dobří kamarádi,“ řekl Fletcher. „Všichni jsou důležitou součástí naší přítomnosti, je na nich vidět, že udělali tenhle rok velký pokrok. Pár z nich už se dotklo úrovně, na kterou se mohou dostat, a Marco je jedním z nich.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -