- Reklama -

Minnesota prohrávala o tři góly, pak za to ale vzal Parise

- Reklama -

Nemít hokejisté Minnesoty ve čtvrtečním utkání v Denveru v sestavě Zacha Pariseho, asi by to s nimi dopadlo špatně. Po dvou třetinách totiž prohrávali s domácími Avalanche 1:4, přesto nakonec brali všechny body hosté. I díky tomu, že Parise v poslední části zkompletoval první hattrick letošní sezóny.
Parise naznačil, že by to mohl být jeho zápas už v desáté minutě, kdy se sám řítil na Semjona Varlamova, ale trefil jen tyčku. A tak začalo úřadovat domácí Colorado. Po gólech Jaromea Iginly, Erika Johnsona a Gabriela Landeskoga s přehledem vyhrálo první třetinu 3:0. Parisova chvíle nastala ve druhé části, kdy snížil na 1:3, ale tříbrankový rozdíl Lavinám už po 72 vteřinách znovu vrátil úspěšnou dorážkou John Mitchell.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V tu chvíli se zdálo, že je rozhodnuto, ovšem poslední část patřila hostům ze St. Paul. V 46. minutě se Parise zblízka trefil podruhé v zápase, po dvou minutách pak ještě skóroval Nino Niederreiter a za další dvě minuty vyrovnal Thomas Vanek. Patrick Roy na lavičce Avalanche v tu chvíli nevěřil svým očím, ale to ještě nevěděl, co jej čeká. Parise totiž za pouhou minutu od vyrovnání v přesilovce dokonal hattrick!
„Proti Avalanche už jsme předvedli několik parádních zápasů. Mají rychlé a šikovné hráče. Hrály proti sobě dva hodně dobré týmy a myslím, že fanoušci si to užili. Ve třetí části jsme byli lepší a zasloužili jsme si vyhrát,“ radoval se po zápase Parise. „Dnes se nám dařilo přesně tak, jak nám to jde na trénincích.“

„Když dáme v zápase čtyři góly, měli bychom vyhrát,“ zlobil se Semjon Varlamov. Brankář Colorada sice v úvodu zápasu ničil jednu šanci Wild za druhou, ale poslední třetina mu nevyšla. „Jsou chvíle, kdy by brankář takovéhle věci měl chytit. Nehrál jsem dnes dobře, jsem naštvaný,“ dodal.
Rozčilený byl i jeho spoluhráč Gabriel Landeskog. „První dvě třetiny nám všechno vycházelo, ale ve třetí jsme je nedokázali zastavit. To se stává, když přestanete dělat věci správně. Tým jako Minnesota to nezabalí. Pro nás je to ostudné a nepřijatelné. První zápas sezóny a my dopustíme to, co se stalo – přestaneme hrát.“

- Reklama -

Spokojený byl naopak kouč Minnesoty Mike Yeo, i když po první třetině měl hlavu jako střep. „To jsme byli úplně mimo. Vypadalo to jako zápas, který hrajete po dlouhé pauze, jako jedno z přípravných utkání. První dvě třetiny jsme na ledě vypadali jak náměsíční. Avalanche nás chtěli přejet, ale nakonec se naši kluci probrali,“ mohl si oddechnout.
To horkokrevný Patrick Roy jen kroutil hlavou. „Byli jsme zatraceně dobří minimálně 45 minut zápasu. Na začátku třetí třetiny jsem si myslel, že budeme držet puk a odehrajeme to v klidu. Jenže pak najednou vstřelili druhý gól a v tu chvíli jsme je nemohli zastavit. Mají dobrý tým a určitě si zasloužili uspět za to, co předvedli v posledních 15 minutách,“ uznal Roy sportovně.
Foto: Icon Sportswire


Bude vás zajímat:


Hattrick Zacha Pariseho

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -