- Reklama -

Minnesota si dlouhodobým kontraktem pojistila talentovaného forvarda Charlieho Coylea

- Reklama -

Minnesota si s předstihem pojistila služby Charlieho Coylea. Vedení klubu ze St. Paul se ve středu dohodlo s dvaadvacetiletým centrem na podpisu nové pětileté smlouvy, která začne platit až od začátku sezóny 2015-16 a vynese mu celkem 16 milionů dolarů. Wild o tom informovali na svých webových stránkách.
„Jsem opravdu nadšený, že zůstanu součástí organizace Wild i v příští pěti letech,“ řekl Coyle. „Vím, že moje rodina má velkou radost. Jsem moc rád, že to tak dopadlo a chtěl bych touto cestou poděkovat mnoha lidem.“
Coyle si výrazně finančně polepší. Po letošním ročníku, kdy mu doběhne tříletý nováčkovský kontrakt a v němž bude pobírat základní plat 900 tisíc dolarů, vstoupí v platnost nově uzavřená dohoda, jež mu garantuje průměrný roční výdělek 3,2 miliónu USD.
„Jsme velmi potěšeni, že se nám podařilo podepsat s Charliem Coylem smlouvu platnou dokonce sezóny 2019-20,“ komentoval dlouholetý závazek s Coylem generální manažer Wild Chuck Fletcher.
„Jeho urostlá postava, kompletní sbírka hokejových dovedností a charakter mu dávají velkou šanci, aby se z něj vyklubal špičkový silový útočník. Jsme šťastní, že tomu tak bude v příštích letech v hokejem poblázněném státě.“
Amerického juniorského reprezentanta draftovalo v roce 2010 San Jose z 28. místa. Divoši ho získali o rok později, 24. června 2011, spolu s Devinem Setoguchim výměnou za Brenta Burnse. 1. března 2012 s ním Minnesota uzavřela tříletou nováčkovskou smlouvu za 2,7 miliónu dolarů.
Premiérový start v NHL mu Wild dopřáli 4. února 2013. Tehdy dvacetiletý mladík odehrál proti Phoenixu Coyotes necelých třináct minut po boku Matta Cullena a Pierre-Marca Boucharda a zaznamenal dvě střely na branku.
V nováčkovském ročníku 2012-13 nastoupil v 37 utkáních, nasbíral v nich čtrnáct bodů za osm branek a šest přihrávek. V minulé sezóně se rodák z Weymouthu představil v 70 zápasech, nastřílel v nich dvanáct branek a připojil osmnáct asistencí.
„Máme v kabině hodně mladých kluků i veteránů, kteří nás berou pod svá křídla,“ popsal vyváženost současného kádr Wild majitel bronzové medaile z mistrovství světa hráčů do dvaceti let v roce 2011. „Je fajn, když vidíte, jak se tým vyvíjí a zlepšuje, jak hráči jako Brodin, který podepsal smlouvu před pár týdny, rostou. Je opravdu vzrušující sledovat ten progres.“

Příští zápas v TV: St. Louis – Vancouver, čt/pá 23. říjen, 02:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -