- Reklama -

Minnesota Wild: Dobrý tým, co končí příliš brzy

- Reklama -

Generální manažer:
Paul Fenton
Hlavní kouč:
Bruce Boudreau
Kapitán:
Mikko Koivu
Umístění v ročníku 2017-18:
3. místo v Centrální divizi (101 bod)
Play-off 2017-18:
1. kolo (Winnipeg 1:4)
Nejproduktivnější hráči 2017-18:
76 – Eric Staal (42+34)
67 – Mikael Granlund (21+46)
64 – Jason Zucker (33+31)
Nejlepší střelec 2017-18:
42 – Eric Staal
Nejlepší hráč v hodnocení plus/mínus:
+23 Jonas Brodin
Nejtrestanější hráč:
Marcus Foligno – 72 trestných minut
Příchody:
Andrew Hammond, Greg Pateryn, Eric Fehr
Odchody:
Matt Cullen, Tyler Ennis, Daniel Winnik



Předpokládaná sestava:
Brankáři:
Devan Dubnyk, Alex Stalock (Andrew Hammond)
Obrana:
Ryan Suter – Jared Spurgeon
Jonas Brodin – Matt Dumba
Nick Seeler – Greg Pateryn
(Nate Prosser, Ryan Murphy, Matt Bartkowski)
Útok:
Zach Parise – Eric Staal – Jason Zucker
Nino Niederreiter – Mikko Koivu- Mikael Granlund
Jordan Greenway – Joel Eriksson Ek – Charlie Coyle
Marcus Foligno – Eric Fehr – J.T. Brown
(Matt Hendricks, Matt Read)
Shrnutí:
Pošesté v řadě postoupila Minnesota do bojů o Stanley Cup a na cestě do play-off překonala stobodovou hranici. Kdyby se hodnotila pouze základní část, měli by za sebou svěřenci Bruce Boudreaua vydařený ročník. Jenže nakonec zbyla po dalším vyřazení v prvním kole jen pachuť v ústech. Už potřetí za sebou nepřešli Wild přes první překážku a stále tak mají nedodělanou práci. Mohou být letos lepší?
Fanshop týmu
Následovala změna v křesle generálního manažera, do kterého nově usedl Paul Fenton. Hráčský kádr ovšem žádnou zásadní změnou neprošel, v Minnesotě totiž stále věří současnému jádru. Přišli pouze náhradní gólman Andrew Hammond, obránce Greg Pateryn a zkušený útočník Eric Fehr. V klubu už naopak nepůsobí útočníci Matt Cullen, Daniel Winnik a Tyler Ennis.
Kostra týmu je stále stejná – Ryan Suter, Eric Staal, Zach Parise a Mikko Koivu. Tyto lídry doplňují zejména Jason Zucker, Charlie Coyle, Mikael Granlud a Nino Niederreiter, v obraně pak Matt Dumba, Jonas Brodin a Jared Spurgeon. Na svou šanci pak čekají talentovaní forvardi jako Jordan Greenway, Luke Kunin nebo Joel Eriksson Ek.
Zejména u Sutera a Pariseho bude klíčové, jak na tom budou po zdravotní stránce. Zach Parise si se zraněními užil v posledních letech dost a dost, klíčový bek týmu pak přišel o závěr minulého ročníku a v play-off proti Winnipegu hodně chyběl.
Při pohledu na věkové složení týmu je patrné, že příliš mnoho času na úspěch se současným jádrem Wild nezbývá. Kapitán Koivu, stejně jako Staal, Parise či Suter, má třicítku dávno za sebou. Doba, kdy jejich výkonnost začne klesat, se asi blíží. Dokážou se konečně vzepnout k jedné dlouhé cestě v play-off, než se jejich okno nadobro zavře?
Minnesota zkrátka potřebuje víc, než jen opakovaný úspěch v základní části. Je nejvyšší čas udělat pořádný výsledek i v play-off. K tomu bude zapotřebí, aby Devan Dubnyk chytal spolehlivě a vyrovnaně po celý rok a aby klíčové opory týmu zůstaly zdravé.
Zopakuje Eric Staal vynikající sezónu, v níž nasázel dvaačtyřicet branek a posbíral 76 bodů? Dostane se opět Matt Dumba na padesát bodů? Bude Jason Zucker opět třicetigólovým střelcem? Co předvedou mladí – Eriksson Ek, Greenway, Kunin a další?
Zdá se, že Bruce Boudreau nakonec vždy najde způsob, jak své svěřence dotlačit do play-off. Povede se mu to i tentokrát? Wild rozhodně nemají špatný tým. Devan Dubnyk dokáže odchytat kolem šedesáti zápasů za sezónu a většinou je spolehlivý. Obrana je kvalitní – ne skvělá, ale dobrá. A vepředu jsou zkušení hráči, kteří dokážou rozhodovat zápasy.
Bude to ale stačit? Při pohledu na soupeře z Centrální divize to není ani zdaleka jisté. Silní jsou zejména Winnipeg a Nashville, lepší než loni budou St. Louis i Dallas, hodně nahoru šlo Colorado. Wild s těmito týmy určitě mohou bojovat o postup a možná na úkor některého z nich i postoupí. K největším favoritům na Stanley Cup ale určitě nepatří. A čas se jim krátí…

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -