- Reklama -

Minulý týden patřil především útočníkům

- Reklama -

Potřetí v sezóně byl nejlepším hráčem týdne vyhlášen útočník Bluesmanů. Podruhé je v hvězdné trojici montrealský brankář. Jen pro Alexandra Ovečkina, který se mezi T.J. Oshieho a Careyho Price vklínil, žádnou paralelu nemáme.
Oshie nastřílel ve čtyřech zápasech pět branek, navrch přidal dvě asistence. Rozjížděl se pomaleji, to nejlepší si schoval na závěr – v sobotu se pod vítězství St. Louis nad San Jose 7:2 podepsal hattrickem a nahrávkou. Druhá asistence mu přibyla na účet hned v pondělí proti Coloradu, v dalších dvou startech svými góly mírnil porážky Blues.
Ovečkin nastoupil v minulém týdnu třikrát a pokaždé se prezentoval naprosto stejným výkonem – brankou a asistencí. V pondělí srovnával dvě a půl minuty před koncem skóre utkání s NY Islanders, Capitals nakonec padli v nastavení. Na Nový rok byl jedním z hlavních aktérů Winter Classic. V neděli přispěl k výhře nad Floridou.
Price nepoznal v třech utkáních, kdy strážil svatyni Habs, hořkost porážky. Hurikánům povolil v pondělí jeden gól z 29 střel. V pátečním utkání s New Jersey (4:2) zaokrouhlil počet svých startů v NHL na 400 a zároveň počet výher na 200. V sobotu pustil jedinou z jednatřiceti ran Penguins. Sečteno, vyděleno: průměr 1.33, úspěšnost zákroků 95.2 procenta.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -