- Reklama -

Minulý týden zářila nejvíc Hartnellova hvězda

- Reklama -

Pět gólů vstřelených během sedmi dnů vyneslo Scottu Hartnellovi z Columbusu titul nejlepšího hráče uplynulého týdne v NHL. Na dalších místech naopak skončili muži, kteří pukům v cestě do sítě zabraňují: Cam Talbot z NY Rangers a Andrew Hammond z Ottawy.
Modrokabátníci se v inkriminovaném období představili na ledě čtyřikrát, Scott Hartnell se pokaždé zapsal mezi střelce. V úterý skóroval dvakrát proti Carolině, ve čtvrtečním utkání s Detroitem poprvé v sezóně vsítil vítěznou branku. O den později v zápase s Edmontonem pokořil hranici dvaceti gólů za sezónu, už poosmé v kariéře. Všechna utkání skončila vítězstvím Blue Jackets, až v nedělním klání s Carolinou přišel Hartnellův příspěvek vniveč.
Cam Talbot si minulý týden také zapsal tři výhry, s celkovou impozantní úspěšností zákroků těsně pod 97 procenty. V úterním derby s Islanders pomohl 29 zákroky k vítězství 2:1, ve středu proti Washingtonu mu napočítali o jeden zásah méně (3:1). Třicet osm zastavených kotoučů v nedělním utkání s Floridou (2:1) znamenalo pro newyorského gólmana vyrovnaný osobní rekord. Žádný zápas nedošel do prodloužení, takže Talbotův gólový průměr byl rovný jedné.
Andrew Hammond měl bilanci jen o malinko horší. Ve čtvrtek s Montrealem inkasoval dvakrát z 29 střel, ale Senátoři přesto vyhráli 5:2. V pátek se i s jeho uměním seznámili Ostrované (34 zásahů při vítězství 2:1). Na konci týdne znovu kapituloval pouze jednou, k 27 zákrokům ze hry proti hokejistům Philadelphie přidal ještě další tři při samostatných nájezdech. Několika matematickými operacemi se dostaneme k průměru 1,3 a úspěšnosti zákroků 95,7 procenta. Hammonda dělí jediné úspěšné utkání od vyrovnání výkonu Franka Brimseka, který ve 30. letech ve svých prvních dvanácti startech inkasoval dvě či méně branek.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -