- Reklama -

Mise NHL zahájena! Jakub Nakládal podepsal smlouvu s Calgary

- Reklama -

Po porážkách s Kanadou a Spojenými státy zůstali čeští reprezentanti na domácím šampionátu bez medaile. I přes krutý závěr turnaje se však některým hokejistům otevírají dvířka do nejslavnější hokejové ligy světa – NHL. Kromě mladíčka Dominika Simona, o kterého má údajně zájem několik doposud nejmenovaných zámořských celků, se na nováčkovském dvoucestném kontraktu na jednu sezonu s kanadským mužstvem Calgary Flames dohodl český obránce Jakub Nakládal. Podaří se rodákovi z Hradce Králové oživit pomalu upadající kolonii českých beků v NHL?
Jakub Nakládal byl na šampionátu v Praze a Ostravě nejvytíženějším českým obráncem. Kromě toho byl i členem první přesilovkové formace českého týmu, ve které doplňoval čtveřici útočníků Jaromíra Jágra, Jakuba Kováře, Jakuba Voráčka a Martina Erata. V deseti odehraných zápasech si Nakládal připsal pět bodů za pět asistencí, na gólovou trefu čekal marně. Přesto byl po Ondřeji Němcovi druhým nejproduktivnějším zadákem národního celku.
Sedmadvacetiletý bek, který nebyl nikdy draftován, strávil letošní sezónu v barvách celku TPS Turku ve finské SM-lize. Do Skandinávie se přesunul po tříleté misi v Kontinentální hokejové lize, ve které postupně prostřídal dres třech různých týmů (včetně Lvu Praha). V sezóně 2009/2010 pomohl Pardubicím k extraligovému titulu, tehdy se mezi jeho spoluhráče řadila i česká brankářská legenda Dominik Hašek.

Jakub Nakládal (zcela vlevo)

Nakládal teď zamíří do Calgary. Flames už jsou ze hry o Stanley Cup, ale letošní sezóna byla pro kanadský celek velkým příslibem do budoucna. V obraně tohoto týmu najdeme zkušené mazáky Dennise Widemana a Marka Giordana, v posledních dvou letech se mezi pevné pilíře defenzívy zařadili i TJ Brodie a Kris Russell. Jakub Nakládal tak bude zřejmě bojovat o místo ve třetím obranném páru.
Do NHL letos naskočilo pouze deset českých obránců, z toho tři z nich (Židlický, Hejda, Rozsíval) jsou starší šestatřiceti let. Doufejme, že se Jakubu Nakládalovi podaří tuto úzkou skupinu zdárně rozšířit.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -