- Reklama -

Místo Gudase pojede na Světový pohár Kundrátek. Hertla má nahradit Birner

- Reklama -

Obránce Philadelphie Flyers Radka Gudase, který při tréninku utrpěl vlásečnicovou zlomeninu v zápěstí, nahradí v nominaci českého reprezentačního týmu pro Světový pohár v Torontu zadák Slovanu Bratislava Tomáš Kundrátek (na snímku).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V úvahu přicházeli i další obránci. Byli mezi nimi například Michal Rozsíval, Vojtěch Mozík či jiní nejmenovaní hráči, ale kouč Josef Jandač a se po domluvě se svým s realizačním týmem rozhodl, že uvolněné místo na soupisce zaplní Kundrátek.
Zámořskou kariéru odstartoval rodák z Přerova v mládežnickém celku Medicine Hat Tigers ve WHL, kde odehrál dvě kompletní sezóny 2008-10. Před osmi lety ho draftovali zástupci NY Rangers, na řadu přišel jako 90. v pořadí. Dres Blueshirts ale v NHL nikdy neoblékl, působil na farmě Jezdců v Hartfordu/Connecticutu (AHL).
Po přestupu do Washingtonu (8. listopadu 2011, výměna za křídelního útočníka Francoise Boucharda) už dostal šanci i v nejprestižnější hokejové lize světa (debut absolvoval 11. ledna 2012). Během čtyř sezón odehrál za Capitals v základní části NHL jen 30 utkání (1+6)
V červnu loňského roku se rozhodl vrátit do Evropy. Jeho zaměstnavatelem se tehdy stalo mužstvo Dinamo Riga, za které odehrál v minulém ročníku KHL 40 zápasů (2+11). Dalších 16 utkání připojil po přestupu do Slovanu Bratislava (4+7). Letos na jaře reprezentoval Českou republiku na mistrovství světa v Rusku, v osmi zápasech vstřelil jednu branku a na dvě další přihrál.
V souvislosti se včera oznámenou ztrátou v ofenzivě se mluví o tom, že útočníka San Jose Tomáše Hertla, jenž včas nedoléčil pochroumané koleno, zastoupí forvard Čeljabinsku Michal Birner. Generální manažer národního výběru Martin Ručinský se pokoušel oslovit útočníka Dallasu Jiřího Hudlera, ale ten jeho snahu ignoroval.
„Jméno Michala Birnera oficiálně potvrdíme, až bude mít povolení od klubu,“ řekl novinářům Ručinský. „Hudlerovi jsem volal v pátek i v sobotu, ale nedovolal jsem se a nereagoval ani na zprávu. Mluvil jsem poté s jeho agentem Petrem Svobodou a ten mi řekl, že Jirka jet nechce,“ vysvětlil.
Foto: Clyde

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -