- Reklama -

Mítink za zavřenými dveřmi. Na lavičku Columbusu se vkradl starý bouřlivý Tortorella

- Reklama -

Od 29. listopadu do 3. ledna neprohráli ani jeden zápas. Po rekordní šestnáctizápasové sérii nicméně spadli nohama na zem. Od té doby odehrály Modré kabáty sedmnáct utkání a vyhráli jich pouze osm. Jejich situace není katastrofální, Columbus je stále se 75 body třetí nejlepší tým v lize, dřívější pohoda se ale z mužstva vytratila.
„Měli mítink a myslím, že tam padly konkrétní požadavky,“ napsal novinář Sportsnet Elliotte Friedman s poukazem na to, že hráči si stěžují na chování Johna Tortorelly. „Vím, veřejně i soukromě, že po něm chtěli, aby byl víc v pohodě.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Pocity mezi hráči jsou takové, že se starý dobrý Tortorella zase vloudil na jejich lavičku,“ dodává Nick Kypreos, bývalý hokejista NHL a další současný analytik Sportsnet. „Slyšeli jsme, že mezi hráči a Tortorellou proběhla schůze za zavřenými dveřmi.“
„Obvykle je to trenér, kdo dává co proto hokejistům, ale v tomto případě myslím, že to byli hráči, kdo žádal trenéra, aby se snažil vidět věci pozitivněji.“
Za šestnáct let kariéry v NHL si americký kouč získal pověst tvrdého a upřímného trenéra. Nesmlouvaný je k hráčům i k médiím. Bouřlivý styl mu přinesl úspěchy. V roce 2004 vyhrál s Tampou Bay Lightning Stanley Cup, současně z něj ale udělal jednoho z nejkontroverznějších trenérů v NHL.
Po neúspěšném vystoupení Spojených států amerických na Světovém poháru ukazovalo hodně lidí na Tortorellu a žádalo ho o změnu stylu, pokud chce s mladým týmem Columbusu něčeho dosáhnout. Nějakou dobu se zdálo, že se kouč snaží být klidnější, nyní se ale asi znovu vrací do zajetých kolejí.
„Je, jaký je, tak prostě trénuje. Je to prudký chlap,“ řekl bývalý hráč NHL Adam Oates. „Vyhráli šestnáctkrát v řadě, dalo se čekat, že začnou klopýtat. Možná to teď hráči trochu přehání, jsem si jistý, že i během té vítězné série na ně křičel.“
Slavná série přinesla Tortorellovi 500. vítězství v NHL. Stal se prvním americkým trenérem v historii ligy, který tuto metu překonal.
„Tohle je způsob, jak rád trénuje. Jsou okamžiky, kdy to možná trochu přehání, nicméně měl s tím stylem úspěchy,“ dodává na adresu lodivoda Columbusu Adam Oates.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -