- Reklama -

Mladý tým, který má zase víc zkušeností, těší se do Detroitu Richards

- Reklama -

Brad Richards znovu mění působiště. Po skvělých letech v Tampě Bay, ozdobených Stanley Cupem (2004), hrál kanadský centr v Dallasu, pak u newyorských Rangers a minulou sezónu v Chicagu. Příští ročník odstartuje v Detroitu, kde podepsal roční smlouvu na 3 milióny dolarů. Další 4 milióny si může vydělat na výkonnostních bonusech.
„Vždycky jsem tenhle tým obdivoval a stejně tak posledních několik let,“ řekl Richards ve čtvrtek v Joe Louis Areně po prvním neformálním rozbruslení s novými spoluhráči. „Ačkoli třeba nedošli daleko v play off, vždycky v něm byli a to je ohromné. Jsem velmi šťastný, že budu hráčem Rudých křídel a zahraju si s těmihle skvělými hokejisty.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pětatřicetiletý útočník pomohl Chicagu v uplynulé sezóně ke Stanley Cupu. V 76 zápasech nasbíral 37 bodů (12+25). Ve 23 utkáních play off zapsal 14 bodů (3+11). Byl to jeho druhý Stanley Cup. Ten první, jak již bylo řečeno, vyhrál v roce 2004 s Tampou Bay. Skvělé vyřazovací boje tehdy ozdobil ještě Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče play off.
Očekává se, že Richards zaujme v Detroitu post druhého centra. Dokud ale nebude k dispozici Pavel Dacjuk, jenž se zotavuje ze zranění kotníku, bude možná Richards nastupovat v první formaci.
„Samozřejmě vím, co sem přináším, a co se ode mě čeká,“ řekl Richards. „Dorazil jsem ve čtvrtek s kamarádem, rodina přiletí příští týden. Chci hlavně bruslit. Tenhle týden jsem nebruslil, to jsem hlavně balil. Je dobré se zase trochu zapotit a poznat chlapy. Další dny už to bude trochu jednodušší.“

Chicago porazilo v minulé sezóně ve finále Tampu Bay. Detroit vypadl s Lightning v první kole play off v sedmi zápasech. Red Wings dokonce po pěti utkáních vedli 3:2, poslední krok ale udělat nedokázali a Blesky nakonec obrátily sérii na 4:3 ve svůj prospěch.
„Hrál jsem ve finále proti týmu, který měli v prvním kole na lopatě,“ uvědomuje si Richards. „Liga je tak tvrdá, tak bláznivá… Když jste se na tu sérii dívali, každý už myslel, že je Detroit má. Nedokázali to. Jen to ukazuje, jak těsný hokej tady je. Nevidím důvod, proč by Detroit neměl konkurovat. Je to mladý tým, který má zase o něco víc zkušeností. To se počítá,“ věří pětatřicetiletá posila Wings.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -