- Reklama -

Mladý útočník Montrealu Zack Kassian měl dopravní nehodu

- Reklama -

Hokejisté Montrealu se budou muset na nějaký čas obejít bez útočníka Zacka Kassiana, jenž se stal účastníkem dopravní nehody. Podle prvních zpráv by nemělo jít o nic závažného. Hráč je momentálně pod dohledem lékařů Canadiens.
Dopravní nehoda se stala v neděli ráno v ulicích Montrealu, když se vůz Kassiana střetl s nákladním vozem, který řídila dvacetiletá žena. S hokejistou Montrealu byla ve voze ještě jedna osoba. Podle prvních zpráv od policie nebyla důvodem srážky obou vozů nepřiměřená rychlost a za volantem Kassianova vozu seděla osmnáctiletá dívka.
Svědek nehody popsal, že Kassian po srážce vystoupil ze svého vozu a „byl celý od krve a potácel se až málem upadl“. Po příjezdu lékařů ze záchranky prý působil otřeseně.


Pro Kassiana, kterého v červenci Vancouver vyměnil za Brandona Prusta, to není zrovna ideální začátek v Montrealu. Z tábora Canucks jej nevyprovázela zrovna nejlepší pověst a tenhle incident, ačkoliv zatím není jasné, jakou na něm má vinu, mu rozhodně neprospěje. U Canadiens jsou totiž velmi citliví na jakékoliv výstřelky svých hráčů.
Čtyřiadvacetiletý Kassian byl draftovaný v roce 2009 jako třináctý celkově, ale svoje předpoklady prosadit se v NHL zatím nepotvrdil. Nejprve se jej zbavili v Buffalu a letos si po jeho odchodu oddechli i ve Vancouveru. Údajně nenašel řeč ani s jedním ze tří koučů Canucks a odmítal na ledě plnit to, co po něm chtěli.
„Věnovali jsme hodně času práci se Zackem Kassianem, to mi opravdu věřte,“ prohlásil nedávno generální manažer Vancouveru Jim Benning.
„Snažili jsme se já, Trevor Linden, trenéři… Zkoušeli jsme dostat z něj to, co chceme a kde si myslíme, že by měl být. Ale z mnoha důvodů jsme nenašli společnou řeč. Což ovšem neznamená, že se nemůže stát lepším hráčem než je,“ dodal diplomaticky.
Doplnění: 
Zástupci NHLPA a NHL v pondělí večer oznámili, že útočník Montrealu Zack Kassian, který při nedělní autonehodě utrpěl zlomeniny nosu a nohy, byl zařazen do programu prevence užívání návykových látek (SABH). Podle pravidel SABH má hokejista Canadiens po celou dobu trvání programu pozastavenou činnost bez nároku na plat.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -