- Reklama -

Mohlo by to fungovat, říká k souhře s mladým Pastrňákem Krejčí

- Reklama -

Skvělého učitele má po svém boku osmnáctiletý David Pastrňák (na snímku). Nejmladší hráč NHL se učí od Davida Krejčího, dvojnásobného vítěze produktivity play off, vítěze Stanley Cupu a zavedené hvězdy Bruins. Oběma Davidům by podle dosavadních předvedených výkonů mohla souhra sedět, rozumí si, což předvedli v sobotu proti Philadelphii, kdy spolu hráli druhé utkání.
„Myslím, že by to mohlo fungovat,“ řekl o deset let starší Krejčí. „Máme před sebou ale pořád spoustu práce. Musíme si vyříkat, jak hrát v útočném pásmu. Je opravdu chytrý. Musíme se držet toho, v čem je jeho síla a taky musí pracovat na slabinách. Je nutné držet puk na hokejce, ne ho jen tak nahodit a říkat si, že se něco stane. Měli bychom hrát chytře.“
Pastrňák v sobotu ve 12. minutě otevřel skóre a ve třetí třetině ho pak ještě navýšil na 2:0. Premiérový gól v NHL rovnou podtrhl další trefou. „První gól a je to ještě lepší, že jsme vyhráli. Cítím se skvěle,“ řekl mladý český hokejista.
„‘Kreč‘ je jeden z těch chlapů, co umí najít volného spoluhráče,“ zná mentalitu šternberského rodáka trenér Claude Julien. „Pastrňák je hráč, který ví, kam si najet. Je pěkné se na to dívat. Dobře bruslí. Tihle kluci přinutí soupeřovy obránce, aby se oháněli, protože jsou velmi rychlí. Současně nám však ukázal, že jeho hra bez puku je jen takové volné bruslení.“
Dobré je, že vstřelené branky sejmou z Pastrňáka tlak. „Vstřelit dva góly, hlavně ten první, mu pomůže, získá sebevědomí,“ myslí si Krejčí. „Teď už ví, že může dávat v NHL branky. To je důležité, vždyť třeba mě to trvalo snad čtyřicet zápasů. Bylo příjemné vidět ho dát první gól a hned potom druhý. Doufejme, že se teď bude cítit s pukem na holi víc v pohodě.“
Na farmě v AHL nasbíral Pastrňák letos ve 24 zápasech 27 bodů (10+17). Před utkáním s Philadelphií měl na kontě po šesti duelech v NHL jednu asistenci. S Krejčím po boku by mu mohly body určitě naskakovat rychleji. „Je to jen o tom, abychom si zvykli jeden na druhého, abychom se na ledě uměli najít. Myslím, že to bude každým zápasem lepší a lepší,“ věří mladší z české dvojice.
Důležité bude, aby osmnáctiletý útočník v NHL vydržel. Má před sebou ještě dva zápasy a pak se musí vedení Bostonu rozhodnout, zda si jej podrží v NHL a tím nechá vstoupit v platnost jeho nováčkovský kontrakt, nebo jej pošle dolů a platnost kontraktu o rok odloží. Držme palce, aby to vyšlo už letos.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -