- Reklama -

Montreal by se v příští sezoně mohl představit ve dvou venkovních zápasech

- Reklama -

Montreal Canadiens budou bezpochyby hrát v rámci 100. výročí oslav od založení NHL důležitou roli. Už nyní se spekuluje, že by si v ročníku 2017–18 mohli příznivci Habs vychutnat svůj tým hned ve dvou utkáních pod širým nebem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nejpravděpodobněji se jeví data 26. listopad a 19. prosinec. V prvním případě došlo v Montrealu k založení National Hockey League (více ZDE), ve druhém se odehrály první dva zápasy v historii nejslavnější hokejové ligy na světě (více ZDE).
Podle časopisu The Hockey News by místem konání byl Molson Stadium, jenž slouží mužstvu Canadian Football League (CFL) Montreal Alouettes. Jeho kapacita ale nedosahuje ani 23,5 tisíc fanoušků. Pro venkovní zápas by se ale mohla navýšit přidáním extra míst, podobně jako na BMO Field při souboji Centennial Classic. Torontský stadion za normálních okolností pojme kolem 30 tisíc diváků, ale pro novoroční duel se kapacita navýšila o deset tisíc.
Montreal si už nevšední zážitek v podobě zápasu pod širým nebem vyzkoušel. Prvního ledna 2016 se na Gillette Stadium střetl s Bostonem v souboji Winter Classic

Canadiens by tak 26. listopadu hostili vlastní venkovní zápas (zatím není jasné, proti komu) a o necelý měsíc později by se představili v Ottawě na TD Place Stadium, které je rovněž domovským stánkem týmu CFL Ottawy Redblacks (a Ottawy Fury hrajícího United Soccer League). Na TD Place se vměstná 24 tisíc lidí, ale na konci listopadu se na něm odehraje finále CFL, tzv. Grey Cup, a proto se jeho kapacita rozšíří, čehož by využili i Senators.
Montreal s Ottawou venkovní souboje dosud nehostili, na rozdíl od zbývajících kanadských týmů. V aktuální sezoně si svou premiéru odbyli Winnipeg a Toronto.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -