- Reklama -

Montreal míří k rekordu, za Plekancovy asistence. Palát překonal Pavelce v nastavení

- Reklama -

Hokejisté Montrealu navlékli v pátek osmý korálek na vítěznou šňůru, když zdolali Buffalo na jeho ledě vysoko 7:2. Na tři branky nahrál Tomáš Plekanec, který se tím posunul do první desítky ligových statistik, jednu asistenci zaznamenal jeho jmenovec Fleischmann. Nad všemi hráči Habs ale nejvíce čněl obránce Andrej Markov (1+4).
Pokud dnes Canadiens porazí Toronto během šedesáti minut, stanou se prvním týmem v historii NHL, jenž zahájil sezónu devíti výhrami v základní hrací době. Jestliže zvítězí dvakrát po sobě jakýmkoliv způsobem, vyrovnají ligový rekord Leafs (1993-94) a Sabres (2006-07).
Montrealským hokejistům k tomu tedy postačí i úspěchy v nastavení – třeba podobné tomu, jakého včera dosáhla Tampa Bay ve Winnipegu. Lightning v utkání třikrát vedli, ale domácím se pokaždé podařilo srovnat, na branku Ondřeje Paláta v čase 60:36 ale podle pravidel už neměli šanci odpovědět. Český útočník překonal svého reprezentačního kolegu Pavelce ze Stamkosovy přihrávky po vyšachování obrany Jets.
Třemi nahrávkami se blýskl obránce Blesků Victor Hedman. Blake Wheeler na druhé straně gólem v oslabení prodloužil svoji bodovou šňůru na sedm utkání, čímž vyrovnal klubový rekord Donalda Audettea dosažený v dobách Atlanty Thrashers v sezóně 2000-01.
Delší než základní vyměřený čas musel na stadiónu strávit také Jiří Hudler se svými spoluhráči z Calgary. V zápase proti svému bývalému klubu z Detroitu zaznamenal olomoucký rodák dvě asistence, ale mnohem víc si bude z večera pamatovat svoji první bitku v NHL, kterou svedl s Landonem Ferrarem.
Za vítězství 3:2 vděčí Plameny svému kapitánovi Marku Giordanovi, jenž byl na ledě u všeho podstatného. V polovině první třetiny po Hudlerově akci skóroval, minutu před sirénou zařídila tahle dvojice vyrovnávací gól pro Joea Colbornea a v čase 63:12 si Giordano položil Howarda a zakončil bekhendem. Obě branky Red Wings, kteří prohráli počtvrté v řadě, padly při přesilovkách.
Ostrované se před včerejškem mohli chlubit čtyřzápasovou vítěznou šňůrou, jenže poté zavítal do Barclays Center Boston – a ten je letos venku zatím stoprocentní. Medvědi po první třetině sice prohrávali, jenže potom si vzal slovo 27letý finský útočník Joonas Kemppainen (vzhledem k věku už nemůže být považován za nováčka). Ve 37. minutě premiérově skóroval v NHL, ve 49. si připsal také svoji první asistenci.
Mezitím překonal Jaroslava Haláka po Tavaresově David Pastrňák, už do prázdné klece poté nasměroval puk David Krejčí. Šternberský rodák se díky brance udržel na čele ligových statistik. Medvědi dali svému kapitánovi Zdenu Chárovi (někdejšímu Ostrovanovi) při jeho 1200. startu v NHL dárek v podobě vítězství 5:3.
V Edmontonu, kam zavítal Washington, v dobrém slova smyslu řádil ruský útočník. Nejednalo se však o Ovečkina, jak byste možná očekávali, nýbrž jeho krajana a kolegu Jevgenije Kuzněcova. 23letý mladík v každé třetině jednou skóroval a navrch přidal dvě asistence, což ho katapultovalo na druhé místo statistik.
Capitals všechny jeho příspěvky potřebovali, protože z devatenácti střel čtyřikrát inkasovali, vzhledem k dalším trefám ale nakonec dosáhli zdánlivě přesvědčivého vítězství 7:4. Za Olejáře se jednou trefil Connor McDavid, který s pěti brankami a osmi body vede hodnocení nováčků.
Jediným mužstvem, které včera před vlastními fanoušky působilo naprosto přesvědčivě, byli LA Kings. V duelu s Carolinou se mohli opřít o tradiční opory, Jonathana Quicka mezi tyčemi a Tylera Toffoliho v ofenzívě. Prvně jmenovaný přetavil čtyřicet zákroků ve 38. shutout ve své kariéře, druhý dvěma góly rozšířil svoji letošní bilanci už na šest přesných tref.
Kings zahájili sezónu třemi porážkami, ale teď už počtvrté v řadě vyhráli. Hurikáni přišli na začátku druhé třetiny o Andreje Nestrašila, kterého zasáhla do levého kolena Ehrhoffova střela.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -