- Reklama -

Montreal představil Webera

- Reklama -

Shea Weber se poprvé od přestupu z Nashvillu ukázal v Montrealu. Jednatřicetiletý obránce převzal červený dres s číslem šest, jež nosil i v týmu Predators. Následně zapózoval fotografům a byl tak představen jako nová posila slavného kanadského klubu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Canadiens získali jeho práva 29. června 2016 výměnou za jiného hvězdného obránce P.K. Subbana. Bývalý lídr Nashvillu bude v týmu čtyřiadvacetinásobného vítěze Stanleyova poháru zastávat roli jednoho z asistentů kapitána Maxe Paciorettyho.
„Znám ho už několik let. Je to muž se silným charakterem, který náš tým hodně obohatí,“ přivítal rodáka ze Sicamous v organizaci Habs gólman Carey Price. „Jsem samozřejmě šťastný, že budu mít před sebou takového hráče.“
https://twitter.com/Nic__Habs/status/762757411841175552
Weber je kompletní zadák s výbornými fyzickými parametry a skvělou střelou. Price v něm vidí i velký potenciál, co se týče vůdcovských schopností. „Jeho přítomnost na ledě i mimo něj je hodně znát. Těžko se proti němu hraje a už se těším, až ho uvidím stát před mým brankovištěm, to je jasné,“
Weber v pondělí navštívil sportovní Bell Sports Complex v Brossard (Quebec), zacvičil si v posilovně a potil se i na ledě. V úterý ho čeká golfový turnaj v Terrebonne (Michel Therrien Golf Invitational at Le Mirage), kde bude představen zástupcům montrealských médií.


„Nemyslím si, že bude mít nějaké potíže s adaptací na jiný herní styl. Shea už je dostatečně zkušeným hráčem, který v této lize něco odehrál,“ uvedl na dresu dvojnásobného olympijského vítěze (2010, 2014) útočník Montrealu Brendan Gallagher.
„Odehrál mnoho důležitých zápasů v play off. Absolvoval několik finálových zápasů o zlaté medaile. Nemyslím si, že existuje větší tlak na hráče, než když reprezentuje Kanadu ve finále olympijských her. Ví, jak se s tím vypořádat. Myslím si, že bude v pohodě,“ dodal.
Majitel zlaté a stříbrné medaile z mistrovství světa (2007, 2009) strávil celou svou dosavadní kariéru v Nashvillu, který ho draftoval v roce 2003 ze 49. pozice. Během jedenácti sezón odehrál v základní části soutěže 763 utkání, ve kterých nasbíral 443 bodů (166+277). V 59 zápasech play off zaznamenal 13 branek a 15 přihrávek.

- Reklama -


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -