- Reklama -

Montreal se dohodl na šestileté smlouvě s Brendanem Gallagherem

- Reklama -

Generální manažer Montrealu Marc Bergevin finalizoval dohodu šestileté smlouvy s Brendanem Gallagherem, který si během nadcházejícího půltuctu let vydělá 22,5 miliónu dolarů. Dvaadvacetiletý rodák z Edmontonu kroutí v NHL třetí sezónu, po jejím skončení mu vyprší nováčkovská smlouva a stal by se chráněným volným hráčem.
Gallagher zaznamenal ve své prví sezóně 28 bodů (15+13), ve druhé 41 bodů (19+22) a letos to vypadá, že opět překoná čtyřicetibodovou hranici. Ve 25 utkáních má průběžně na kontě 13 bodů (6+7). Ceněn je ale především pro svou celoplošnou hru, dobrou defenzivu a schopnost, s jakou se dostává soupeřům pod kůži.
„Nevypustí jediné střídání, něco takového nikdy neudělal,“ velebí svého svěřence Bergevin. „Viděl jsem zápasy, které pro něj byly docela náročné, nasazení tam ale vždycky bylo. Jeho herní charakter nelze vyjádřit čísly nebo grafy. V play off je to hokejista, který má vždycky tu správnou barvu. Tvrdě bojuje, nebojí se ničeho. Prostě se rve noc za nocí.“
Rodák z Edmontonu byl draftován Montrealem až v pátém kolem v roce 2010 z celkového 147. místa. V sezóně 2012-13 byl jmenován do pětky nejlepších nováčků roku. Jak řekl generální manažer, rozhovory o novém kontraktu začaly být vážné zhruba na konci října.
„Vždycky je to risk, když jdete do dlouhodobé smlouvy s jakýmkoli hráčem, my ale cítili, že tentokrát se ten risk vyplatí,“ řekl Bergevin. „Brendan ukazuje od prvního dne, že miluje Montreal a chce být hráčem Habs. Je hrdý, miluje tohle město i fanoušky, což dělá všechno jednodušší.“
Gallagher bude ukrajovat z platového stropu každý rok 3,75 miliónu dolarů, což je považováno za dobrou investici. Přesto jde o slušné peníze. Z útočníků vyplácí Canadiens v této sezóně víc pouze třem mužům – Tomáši Plekancovi (5 mil.), Maxu Paciorettymu (4 mil.) a P.A.Parentauovi (4 mil.).
„Jsme spokojení s tím, kde jsme,“ naznačil Bergevin. „Jedním z důvodů, který nám pomohl tuto dohodu uzavřít, byly trejdy Reneho Bourquea a Travise Moena. Tím, že odešli, nám uvolnili prostor pod platovým stropem a my jsme to mohli uzavřít.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -