- Reklama -

Montreal získal z Dallasu Gončara a zvýšil konkurenci v obraně

- Reklama -

Vedení hokejového klubu Dallas Stars poslalo v úterý obránce Sergeje Gončara do Montrealu výměnou za útočníka Travise Moena. Stars se ruského veterána zbavili, aby uvolnili prostor pod svým platovým stropem. Chtějí později angažovat jiného kvalitního beka a odchod Gončara, který měl plat 5 miliónů dolarů, jim otevřel nové možnosti.
„Teď jsme na to připraveni,“ přiznal generální manažer Stars Jim Nill. „Ale také máme mladé obránce, kteří už dozráli a nyní by mohli dostat příležitost. Kluci, kteří už jsou za poslední dva tři roky dobře ohraní a vyhráli Calder Cup. A já jim teď otevřel dveře k tomu, aby se mohli ukázat,“ dodal.
O místo teď naopak přijde jeden z mladých obránců v Montrealu, pravděpodobně se rozhodne mezi Nathanem Beaulieuem a Jarredem Tinordim. Kouč Canadiens Michel Therrien má totiž s Gončarem dobré zkušenosti ještě z let 2005-09, kdy jej vedl v Pittsburghu. „Podle mého mínění máme spolu velmi dobrý vztah,“ reaguje na to Gončar.
Montreal s ním počítá především do přesilovek. „Sergej si na přesilovkách udělal kariéru. A to je schopnost, kterou jen tak přes noc neztratíte,“ tvrdí generální manažer Canadiens Marc Bergevin. „Věříme, že bude stejně dobrý jako v jeho nejlepších letech ve Washingtonu a Pittsburghu.“
Gončar, který je ve 40 letech nejstarším obráncem v celé NHL, se nedávno zotavil po zlomenině nohy, kvůli které vynechal 11 zápasů. V posledních třech utkáních strávil v dresu Dallasu na ledě v průměru třináct minut za zápas. To je nejméně za jeho kariéru v NHL, hráč jeho kalibru byl zvyklý na čas kolem 20 minut.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -