- Reklama -

Morgan Rielly překonal letitý rekord Bobbyho Orra

- Reklama -

Fanshop týmuBáječný start Bobbyho Orra ze sezony 1973-1974, kdy v prvních pěti zápasech nasbíral 11 bodů, byl až do dnešní noci tím nejlepším, čeho kdy jakýkoliv obránce v NHL dokázal. Dokud nepřišel Morgan Rielly, čtyřiadvacetiletý rodák z West Vancouveru. V utkání s Detroitem díky brance a asistenci při vítězství Javorových listů 5:3 na ledě Little Ceaser’s Areny překonal výkon ikony Bostonu.
Spoluhráč Riellyho Mitch Marner jej okamžitě po historickém zápisu překřtil na „Mo Orra“. Samotný pokořitel rekordu mluvil velice skromně. Od roku 1943 žádný obránce nenasbíral v prvních pěti soutěžních utkání ročníku tolik bodů.
„Opravdu to není zas tak důležité. Vidím spoustu věcí, kvůli kterým bych mohl být na tento tým pyšný. Ať už se bavíme o výhrách, nebo o nových hráčích, kterým se daří. Odehráli jsme skvělá oslabení, je spousta věcí o kterých se dá bavit. Nebudu ale mluvit o osobních věcech,“ odpověděl novinářům po zápase.
Že by se do elitní společnosti ofenzivních zadáků a vítězů Norris Trophy Doughtyho, Karlssona či Subbana tlačil další zástupce?


Titulní foto: Icon Sportswire




- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -