- Reklama -

Morgan Rielly se těší na spolupráci s Matthewsem a McDavidem

- Reklama -

Obránce Toronta Morgan Rielly se ohromně radoval a těšil z účasti na Světovém poháru, kde dostane šanci ve výběru třiadvacetiletých talentů Severní Ameriky. Po setkání s Austonem Matthewsem, s nímž zašel nedávno v Torontu na večeři, však jeho očekávání ještě narostla.
„Bavili jsme se docela dlouho a já mu říkal, že to můžeme mít hodně těžké, že jsme mladý tým…“ svěřil se Rielly. „A on se divil. Opravdu? Protože já si myslím, že to můžeme vyhrát… Jsme podceňovaní, ale jsme pořádně namotivovaní,“ odkryl obsah svého rozhovoru s Matthewsem Rielly.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Oba si spolu zahrají NHL v Torontu, které Matthewse letos z prvního místa draftovalo. Nejdřív se ale potkají právě na World Cupu. Jejich tým bude složený z mladých kanadských a amerických hráčů do 23 let. Je to působivá přehlídka šikovných borců, z nichž někteří by neměli problém obhájit svou nominaci do hlavního týmu USA nebo Kanady.
Rielly si s některými hokejisty zahrál už na letošním mistrovství světa. „Ano, s Connorem McDavidem nebo Markem Scheifelem už jsem se setkal,“ přikyvuje. „Nemůžu se dočkat! V sestavě budeme mít opravdu hodně skvělých hráčů, s některými už jsem hrál a těším se, až si znovu zahrajeme.

Dvaadvacetiletý Morgan Rielly je jedním z klenotů Toronta. Má za sebou tři roky v NHL, loni si vylepšil osobní bodové maximum už na 36 bodů (9+27). Po skončení nováčkovské smlouvy podepsal v létě lukrativní šestiletý kontrakt na 30 miliónů dolarů. Letošní předsezónní přípravu si vyšperkuje náročným turnajem světové kvality.
Pro samotnou přípravu to ale samozřejmě je trochu komplikace. „Právě teď se snažím nevzpírat, co jsem schopen,“ popisuje své aktivity ve fit centru rodák z West Vancouver. „Normálně na to mám měsíc navíc, takže teď se musím trochu zmáčknout a zvládnout to dřív.“
Znamená to taky dřív skočit na led, kde se už prohání s několika spoluhráči. „Obvykle nebruslím aspoň do začátku září,“ říká. „Snažíte se tam být dřív, k tomu pracujete na síle, ale bez toho, abyste se zničili. Když začínáme dřív, bude to znamenat taky delší sezónu…“
Světový pohár by mu měl pomoci odstartovat dobře i sezónu v NHL. Zkušenosti z mezinárodního hokeje by Riellymu každopádně měly pomoct. „Okusíte velký hokej. Navíc je to možnost být pohromadě s hráči, se kterými jste se zatím nesetkali a možná i něco vyhrát…“ věří v úspěch talentovaný obránce Maple Leafs.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -