- Reklama -

Mrázek a Polák před novými výzvami

- Reklama -

Fanda NHLPo sezoně jako na houpačce si služby Petra Mrázka nepojistila Philadelphie, kde dohrával ročník. Dlouho však na ocet nezůstal a může se těšit na novou výzvu v podobě boje o místo jedničky v Carolině. Zkušeného beka Romana Poláka zase toužili nalákat do Třince nebo Vítkovic, řízný obránce ale pozná čtvrtou domácí kabinu ve své kariéře v NHL.
Carolina nastoupila na cestu totální přestavby po poslední nepodařené sezoně. Nejdřív se dělala čistka v kancelářích, pro příští rok budou mužstvo skládat nový generální manažer i trenér. Skončil někdejší vítěz Stanley Cupu brankář Cam Ward, jenž přešel do Chicaga. O uvolněnou pozici se nyní popere se Scottem Darlingem Čech Petr Mrázek.

Účastník posledního Světového poháru se v uplynulé sezoně po dlouhých letech v Detroitu dočkal výměny. Před uzávěrkou přestupů putoval do Flyers, kde měl zaskočit za zraněnou dvojici Michal Neuvrith, Brian Elliot. Po slibném začátku ale bylo jasné, že vedení Philadelphie nebude chtít českého brankáře na své soupisce i nadále. Hned 1. července tak podepsal smlouvu na jeden a půl milionu dolarů s Carolinou.

V týmu Huricanes se potká s dvojkou letošního draftu Andrejem Svečnikovem a krajanem Martinem Nečasem. Jak Mrázek tak i Darling si budou chtít napravit pošramocenou reputaci. GM Caroliny Don Wadell se podle svého vyjádření těší na „zdravou konkurenci“ na gólmanském postu.  „Petr přináší na svůj věk velkou spoustu zkušeností,“ dodal šéf Hurricanes.
Extraliga zatím ne
Po angažmá v St. Louis, Torontu, krátkém intermezzu v San José a dalšími dvěma lety v Maple Leafs oblékne Roman Polák dres Dallasu.


Ve hře byl původně i návrat do české nejvyšší soutěže, řízný obránce vyjednával s Vítkovicemi a Třincem. Od začátku ale prohlašoval, že jeho prioritou je setrvání v NHL, kde působí od roku 2006. Za to, jak překonal vážnou zlomeninu nohy, byl nominován na Bill Masterton Trophy, kterou ale nakonec získal Brian Boyle.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -