- Reklama -

Mrázek dnes nastoupí proti Jágrovi a spol.

- Reklama -

Další start v letošní sezóně National Hockey League si připíše Petr Mrázek. Český gólman oblékne dres Detroitu v nočním utkání na ledě New Jersey. Po dnešním ranním tréninku Red Wings o tom informovalo vedení amerického celku.
„Mám velkou radost, že budu chytat v duelu s New Jersey,“ řekl Mrázek v rozhovoru pro server nhl.com. „Kdykoliv dostanu možnost nastoupit za Red Wings, je to důležitý zápas. Vrací se nám zranění hráči a předvádíme kvalitní hokej, takže doufám, že to dnes půjde dobře.“
V utkání se může objevit celkem šest našich krajanů, dres domácího celku oblékají Jaromír Jágr, Marek Židlický, Patrik Eliáš a Martin Havlát, barvy Red Wings jsou připraveni hájit Mrázek s Jakubem Kindlem. „Jsem nadšený z toho, že si proti nim zahraji,“ uvedl talentovaný gólman.
Mrázek je natěšený především na souboj s útočníkem Jaromírem Jágrem. Zároveň je odhodlaný udělat vše, co bude v jeho silách, aby slavného krajana udržel na uzdě.
„Žádný recept na něj opravdu nemám. Je to skvělý hokejista, nic víc k tomu nemohu říct. Vím, jak moc dobrý je to hráč a doufám, že právě to mi ho pomůže zastavit. Uvidíme, jak to dopadne,“ sdělil dvaadvacetiletý rodák z Ostravy.
V NHL letos nastoupil Petr Mrázek jen jednou, ale hned pomohl Detroitu 28 zákroky k výhře 4:3 nad Winnipegem. „Je to dobrý gólman. Naprosto uvolněný a věří, že vychytá výhru,“ uvedl tehdy na adresu talentovaného brankáře kouč Detroitu Mike Babcock.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -