- Reklama -

Mrázek i Kindl slyšeli po posledním zápase sezóny jen slova chvály

- Reklama -

Odvedli dobrý výkon, jenže k čemu to bylo, když už ho v dalších dnech zopakovat nemůžou. Rudá křídla s Petrem Mrázkem a Jakubem Kindlem v sestavě podlehla v rozhodujícím utkání prvního kola Tampě Bay 0:2 a brány play off se pro ně uzavřely.
Mrázek ve svých předchozích vystoupeních dvakrát udržel čisté konto, tentokrát ze šestnácti střel jednou inkasoval (druhý gól Blesků padl do opuštěné klece). Ve 44. minutě překonal českého mladíka Braydon Coburn.
„Callahan nahrával zpoza branky Coburnovi na střelu z první. Náš obránce Danny DeKeyser se ji snažil zblokovat, ale Coburn lehce naznačil střelu a potom poslal puk pod břevno. Puk jsem neviděl, byla to povedená střela,“ popisuje Mrázek klíčovou akci ze svého pohledu.
Ocenění pro třetího nejlepšího muže večera bylo pro ostravského rodáka jen slabou útěchou. Víc možná potěšila pochvalná slova od spoluhráčů a trenéra Mikea Babcocka.
„Byl skvělý. Je to mladý kluk, je atletický a má cit pro hru. A bude se ještě lepšit,“ věří Babcock, který dal Mrázkovi v play off přednost před zkušeným Jimmym Howardem.
„Petr byl úchvatný,“ přidá se k pochvalným kritikům kapitán Henrik Zetterberg. „Každý večer nám dal šanci zvítězit a dneska zase. Předvedl několik důležitých zákroků. Lightning sice neměli moc příležitostí, ale když se do nich dostali, byli nebezpeční, a Petr obstál.“

Kindl zaskočil za Židlického

Domácí tým se před Mrázkovu svatyni nedostával příliš často, přestože v defenzívě Wings scházeli dva klíčoví muži Niklas Kronwall (suspendace) a Marek Židlický (otřes mozku). Nahradit je museli Jakub Kindl, který předešlé zápasy sledoval pouze z tribuny, a ruský zelenáč Alexej Marčenko.
„Oba zahráli velice dobře,“ vytahuje i v tomto případě vysoké známky Zetterberg. „Kindl byl dneska zřejmě naším nejlepším obráncem. Předvedl několik dobrých akcí, což bylo potěšující od kluka, který celou sérii chyběl v sestavě.“
Porážkou od Tampy pro Kindla sezóna skončila definitivně, Mrázek si ji ještě může prodloužit. Záložní tým Rudých křídel z Grand Rapids, s nímž před dvěma roky získal Calder Cup, unikl včera v AHL první hrozbě vyřazení od Toronta, v sérii hrané na tři vítězství prohrává 1-2. Podle zatím nepotvrzených informací by se Mrázek spolu s obráncem Marčenkem a útočníky Landonem Ferrarem a Tomášem Jurčem mohli přesunout na farmu.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -