- Reklama -

Mrázek je smířený s rolí trojky, ale věří, že dostane v Detroitu šanci

- Reklama -

Na oficiální soupisce hokejistů Detroit Red Wings před další sezónou NHL figurují zatím brankáři Jimmy Howard a Jonas Gustavsson, český gólman Petr Mrázek na ni chybí. Stejně jako před rokem bude zřejmě až třetím v pořadí, ačkoliv předváděl dobré výkony jak v uplynulém ročníku soutěže, tak i v dosavadních přípravných zápasech.
Loni nastoupil 22letý Mrázek za Detroit v devíti utkáních se skvělým průměrem 1,74 inkasované branky za zápas a úspěšností zákroků přes 90 procent, dvakrát vychytal čisté konto. V letošní přípravě odchytal jednu třetinu proti Pittsburghu, kdy neinkasoval. Proti Chicagu pak odehrál o tři minuty víc a kapituloval jen po teči Toewse zblízka.
V odvetě se stejným soupeřem už ale chytal jen Howard a dnes proti Bostonu má mít na starost střežit branku Detroitu Gustavsson. „Mrázek je gólman pro NHL a klepe na dveře sestavy, chce hrát. Jenže místo je tu jen pro dva gólmany,“ nastiňuje současnou situaci kouč Red Wings Mike Babcock.
Rodák z Ostravy tak musí být dál trpělivý. „Jsem šťastný, že mi dal Detroit smlouvu na další rok a ukázal, že mám na to být součástí týmu. Takže budu dál tvrdě pracovat a pokud dostanu jakoukoliv šanci hrát za Red Wings, bude to pro mne jen dobře,“ reaguje Mrázek.
„Každý by chtěl být v brance číslem jedna. A pokud dostanu šanci hrát, pokusím se odvést to nejlepší možné a odehrát v téhle sezóně co nejvíce zápasů,“ říká český gólman, kterého nepřekvapilo, že klub nabídl nový kontrakt i Gustavssonovi.
Je v podstatě smířený s tím, že NHL budou chytat jeho zkušenější kolegové a on stráví většinu sezóny na farmě v Grand Rapids. Ale rozhodně se nevzdává. „Budu připravený a soustředěný na své výkony. Když budu dobrý v AHL, dostanu pak šanci i v NHL.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -