- Reklama -

Mrázek podržel Detroit, Fleischmann překonal Haláka

- Reklama -

Petr Mrázek byl hlavním hrdinou pátečního utkání mezi Detroitem a Los Angeles. Český gólman při vítězství 3:2 zlikvidoval pětatřicet střel soupeře a byl vyhlášen nejlepším mužem večera. Z hostů patří tento titul jednoznačně Jeffu Carterovi, autorovi obou branek Kings.
Red Wings, kteří před vlastními fanoušky naposledy skórovali třikrát v půlce října, v úvodním dějství ukázali, jak má i nemá vypadat přesilovka. Nejprve Tomáš Tatar trestal Forbortovo vyloučení, potom na druhé straně ujel v oslabení Carter. Ve druhém dějství se za Detroit premiérově trefil obránce Mike Green, brzy poté posedmé v sezóně skóroval nováček Dylan Larkin. Carter korigoval skóre ve 31. minutě, potom už se stav neměnil.
Montreal si s sebou do newyorského Brooklynu přivezl uzdraveného Careyho Price, kterého domácí překonali z šestatřiceti střel třikrát. Canadiens byli mnohem produktivnější – stejný počet gólů stihli během úvodního dějství, čímž vyhnali z klece Jaroslava Haláka. Ve 13. minutě k tomu přispěl i Tomáš Fleischmann, když tvrdě vypálil z pravého kruhu.
Bod do statistik si připsal rovněž druhý z krajánků v sestavě Habs, po Plekancově nahrávce dal devatenáct sekund před koncem při soupeřově power play výsledku konečnou podobu 3:5 Brendan Gallagher. V bílém dresu se dvakrát prosadil obránce Jeff Petry, s Ostrovany se možná loučil svým prvním letošním gólem Travis Hamonic.
Sergej Bobrovskij udržel poprvé v sezóně čisté konto, v zápase s Nashvillem mu napočítali 39 zákroků. Pochvalu zaslouží celá defenzíva Blue Jackets, která byla po odstoupení Tjutina s Goloubefem od druhé třetiny zredukována na čtyři muže.
Blue Jackets v té době už naštěstí měli dvoubrankový náskok, který si stihli vypracovat už během úvodních pěti minut. Na začátku prostřední části hry ho svojí desátou trefou navýšil Boone Jenner. Čtvrté vítězství Modrokabátníků z posledních pěti startů jistil do prázdné klece veterán Hartnell.
Podobně jednoznačně dopadl i duel mezi Edmontonem a New Jersey, domácí zvítězili 5:1. Z hráčů Oilers je v poslední době v největším „laufu“ Leon Draisaitl, který od svého povolání z farmy na konci října stihl z deseti startů vytěžit sedmnáct bodů. Zápas s Ďábly potřetí uzavíral s bilancí 1+2. V sedmé minutě otevřel skóre, ve 28. asistoval u rozdílové branky Oskara Klefboma a v závěru nahrál na gól Tayloru Hallovi.
Čestný úspěch hostů zaznamenal v čase 26:04 při početní výhodě Kyle Palmieri, zbylých devatenáct jejich pokusů pochytal Anders Nilsson.
V ostatních dvou včerejších střetnutích základní hrací doba k určení vítěze nestačila. V Carolině, kam zavítalo Toronto, vládli dlouho maskovaní muži. James Reimer kapituloval až ve 48. minutě, jeho protějšku Camu Wardovi vydržela neprůstřelnost ještě o devět minut déle.
Prodloužení nic podstatného nepřineslo, bod navíc zařídil Javorovým listům v páté sérii samostatných nájezdů Joffrey Lupul. Trenér Mike Babcock kriticky uznal, že Hurikáni byli lepším týmem, souboj nejhorších celků obou východních divizí však nakonec patřil hostům.
V Calgary padlo během šedesáti minut také po jedné brance na každé straně, ale diváci na ně tak dlouho čekat nemuseli. Flames se ujali vedení v čase 15:05 díky Seanu Monahanovi, za Chicago odpověděl o necelé dvě minuty později Arťom Anisimov při přesilovce. Asistenci si připsal i vedoucí muž statistik Patrick Kane.
Za stavu 1:1 se nastavovalo a to byla ideálně postavená scéna pro hráče v červených dresech. Konkrétně pro Johnnyho Gaudreaua, který si nový formát hodně užívá. Plameny ovládly hru tří proti třem popáté z pěti pokusů, Gaudreau jako autor vítězné trefy už v prodloužení posbíral čtyři body (2+2).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -