- Reklama -

Mrázek podržel Detroit, Vrbata dvakrát bodoval

- Reklama -

Třetí start v sezóně, třetí úspěch. Kdykoliv dostane Petr Mrázek příležitost v brankovišti Detroitu, je z toho vítězství. K nedělní výhře 3:1 na ledě Caroliny přispěl český mladík 34 zákroky a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Lepší výkon podle novinářů předvedli pouze jeho spoluhráči Pavel Dacjuk a Tomáš Tatar. Ruský veterán byl u všech branek Red Wings (1+2), ke slovenskému útočníkovi směřovaly obě jeho nahrávky (video: góly Tomáše Tatara).
V sestavě Hurikánů se poprvé proti svému bývalému klubu představil Andrej Nestrašil, rovněž trenér Bill Peters zažil premiérový střet s někdejším nadřízeným Mikem Babcockem. Mužstvo z Raleigh zůstává poslední v tabulce Východní konference, Rudá křídla se naopak dotáhla na vedoucí Tampu Bay.
Na západě je v podobné pozici Vancouver, jenže na lídra z Anaheimu trochu ztrácí. Přispěly k tomu včerejší zápasy obou celků. Kosatky prohrály v prodloužení 3:4 s Ottawou, Kačeři dosáhli přesně opačného výsledku ve Winnipegu.
Kdyby se hodnotila jen první polovina utkání mezi Senators a Canucks, patřil by Radim Vrbata určitě ke hvězdám večera. V sedmé minutě otevřel český útočník vykličkoval kolem Craiga Andersona a otevřel skóre (video: gól Radima Vrbaty), o pětašedesát sekund později nabil Kevinu Bieksovi na další gól hostů. Ve druhé třetině se trefil ještě Brad Richardson, jenže potom se kormidla ujali domácí.
Především autor dvou branek Mika Zibanejad, u obou mu asistoval Bobby Ryan. Tihle dva navíc v nastaveném čase rozehráli klíčovou akci pro kapitána Erika Karlssona. Po pěti porážkách v řadě se u Senátorů opět slavilo.
Zápas mezi Jets a Ducks byl přehlídkou speciálních formací, na obou stranách padlo po dvou brankách při přesilovkách. Skóre se měnilo jak na horské dráze, v závěru už to vypadalo, že dva body získají hokejisté Anaheimu, ale obránce Tryskáčů Jacob Trouba necelých pět minut před sirénou srovnal na 3:3.
Mužstvo z Kalifornie si tedy pro vítězství muselo dojít až do prodloužení. Z něho uplynulo 53 sekund, když Kyle Palmieri z ostrého úhlu umístil puk nad rameno Ondřeje Pavelce. Nahrával Ryan Getzlaf, pro něhož to byla už třetí asistence v utkání. Posledních deset vítězství Kačerů bylo o jedinou branku. Winnipeg i přes prohru bodoval pošesté v řadě.
Jedenáct zápasů čekali hokejisté Edmontonu na vítězství, dočkali se až v utkání se San Jose. Sice s troškou štěstí, protože střela Davida Perrona z 51. minuty zapadla za Stalockova záda s přispěním bránícího Brendena Dillona, ale na to se historie neptá.
Na gól se v Rexall Place čekalo skoro do půlky utkání, kdy se po dlouhé pauze trefil při přesilovce Nail Jakupov. Hosté zanedlouho srovnali, ale na víc se nezmohli, zbylých dvacet pokusů pochytal Ben Scrivens.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -