- Reklama -

Mrázek se dostává do formy. Po Washingtonu vychytal výhru i proti Pittsburghu

- Reklama -

Gólman Petr Mrázek se po sobotní výhře nad Washingtonem postavil do brankoviště i ve včerejším duelu na ledě Pittsburghu. Díky 24 úspěšným zákrokům Detroit zvítězil 5:2 a přerušil devítizápasovou bodovou sérii Pens.
„Petr v posledních 7-8 utkáních chytá skvěle, což potvrdil tenhle týden obzvlášť povedenými zákroky. Včera i dnes předvedl spektakulární zákroky. Nemůžeme od něj žádat víc, vzhledem k tomu, jak teď hraje,“ chválí svého brankáře kapitán týmu Henrik Zetterberg.
„Podle mě Petrovy výkony kulminují. Když se podíváte nazpátek, zažil úsek, kdy nedosahoval na odražené puky, ale přesto chytal dobře. Teď se začíná dostávat do formy, a když je v ní, je dobrý jako jakýkoli jiný gólman v lize. Dneska chytal parádně,“ hodnotí Mrázkovy aktuální výkony trenér Jeff Blashill.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pětadvacetiletý Mrázek proti Washingtonu zneškodnil 34 střel a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu; proti Pittsburghu ho zvolili za první hvězdu večera. Na ostravského rodáka vyzrály pouze Tom Kühnhackl a Sidney Crosby.
Mrázek se nejvíce vyznamenal při samostatném úniku Phila Kessela a bekhendové střele Nicka Bonina, kterou zastavil výstavním zákrokem lapačkou.
Rudá Křídla díky víkendovým výhrám utnula sérii pěti porážek a na osmou příčku zajišťující účast v play-off ztrácejí sedm bodů.
„Když hrajeme dobře, tak tak hrajeme. Musíme si tuhle výkonnost udržet. Máme před sebou utkání s Islanders, a poté nás čeká týdenní pauza. Když získáme dva body, můžeme si užít volno,“ dodává Zetterberg.
Phil Kessel proti Mrázkovi neuspěl

To samé se přihodilo i Nicku Boninovi, jehož bekhendovou střelu pokryla Mrázkova lapačka

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -