- Reklama -

Mrázek zafungoval jako bleskosvod

- Reklama -

Petr Mrázek v sobotu dokonale uzemnil všechny střelce Tampy Bay. Díky osmadvaceti zákrokům českého brankáře a čtyřem gólům na opačné straně se Detroit potřetí v sérii ujímá vedení. Postup do dalšího kola může stvrdit v pondělí na vlastním ledě.
„Je to neskutečný bojovník, hodně si věří,“ chválí svého svěřence Mike Babcock. Zkušený obránce Nicklas Kronwall se přidává: „Petr je klidný a spolehlivý, nic si nepřipouští.“
Vítkovický odchovanec udržel čisté konto podruhé v krátké době, úspěšnějšího muže v letošním play off není. Mrázek se zapotil především v poslední třetině, na kterou si Lightning schovali polovinu svých pokusů, znovu se proti němu neprosadil ani druhý nejlepší střelec základní části Steven Stamkos.
„Je frustrující, že jsme nedali gól, zvláště pro tým, který byl zvyklý jich dávat hodně,“ posteskne si kouč Blesků Jon Cooper. „Když pominu prodloužení minulého zápasu (3:2), nedali jsme branku v osmi z posledních devíti třetin. Těžko můžete vyhrát, když neskórujete.“
Rudým křídlům na rozdíl od předchozích střetnutí zafungovaly přesilovky, hráči v bíločervených dresech využili dvě ze čtyř nabídnutých příležitostí. Ve 20. minutě po sérii přihrávek mířil přesně z pravého kruhu Riley Sheahan, v 56. minutě ho s přispěním stínícího Helma napodobil Pavel Dacjuk.
Také další branky hostů padly v závěru třetin. Povedené druhé dějství korunoval Drew Miller, do prázdné klece mířil v čase 58:22 Danny DeKeyser.
„Ve druhé třetině zahráli obránci velice dobře, Tampu pustili k první střele asi až po deseti minutách,“ děkuje mužům před sebou Mrázek. „V soupeřově pásmu jsme dostávali obránce pod tlak a oni se nemohli dostat do našeho pásma.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -