- Reklama -

Mrázek znovu zářil. Těsný zápas v Coloradu proměnil ve svou první nulu v sezóně

- Reklama -

Ani pětidenní zápasové volno neubralo Petru Mrázkovi na schopnosti stoprocentní koncentrace. Právě výkon brankáře a jedna využitá přesilovka byly klíče ke zdolání Colorada Avalanche na jeho ledě. Red Wings zvládli vyrovnaný duel dohrát až do konce, kdy přidali další dvě trefy do prázdné brány a po vítězství 3:0 si odvezli z denverského Pepsi Centera oba body.
Petr Mrázek přispěl hostům 28 úspěšnými zákroky a připsal si první shutout v sezóně. Celkově vychytal svou třetí nulu v kariéře. Semjona Varlamova, který na druhé straně zasahoval šestadvacetkrát, překonal pouze Justin Abdelkader, jenž se prosadil ve 44. minutě dorážkou Zetterbergova nahození z předbrankového prostoru.
Domácí sáhli docela brzo ke hře bez brankáře, risk jim ale nevyšel. Nejprve trefil prázdnou klec v čase 57:24 Darren Helm, patnáct vteřin před koncem přidal třetí gól Luke Glendening.
„Poslední dvě nebo tři minuty to bylo náročné, když hráli šest na pět,“ svěřila se první hvězda večera. „Byli hodně v naší zóně, nicméně nemyslím, že na mě nešlo hodně střel, možná tři nebo čtyři. Přidali jsme dva góly do prázdné brány, což bylo skvělé.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dvaadvacetiletý rodák z Ostravy si při absenci jedničky Jimmyho Howarda vede velmi dobře. Mrázek nejeví nejmenší známky nervozity, až na dvě výjimky zvládl všechny duely, do kterých nastoupil. Připsal si sedm výher a dvě porážky.
„Dnešní noc byla velká noc pro Mrázka,“ pochválil maskovaného Čecha trenér Mike Babcock. „Ten chlap naproti (Semjon Varlamov) je hvězda, je to opravdu dobrý gólman. Pro takového kluka je tohle vítězství moc dobré.“
Mrázkovi se povedly oba poslední zápasy. V sobotu vychytal New York Islanders 4:1, ve čtvrtek Colorado 3:0. Z 51 střel pustil za svá záda jedinou. Bez zajímavosti není, že všechny tři své nuly v kariéře vychytal na hřištích soupeřů.

Detroit uspěl v Denveru, přestože měli jeho hráči dlouhé volno a zpočátku vypadali trochu ztuhle. „Očekávali jsme to,“ přiznal Mike Babcock. „Měli jsme pár dnů volna a tady je vždycky těžký začátek. Prvních deset minut to vypadalo, jako bychom ani nemohli bruslit. Mrázek byl naštěstí od začátku výborný, a jak jsme se začali pohybovat, kontrolovali jsme hru. Druhé dvě třetiny odehrála většina našich chlapů velmi dobře.“
Mrázek svou úlohu splnil a vylepšil si bilanci v sezóně na dvanáct výher, čtyři porážky a jednu prohru v prodloužení. V sobotu by ještě mohl odchytat utkání v Arizoně, pak možná bude muset přepustit své místo znovu Jimmymu Howardovi. Jednička Red Wings by se podle odhadů mohla vrátit na led ve středu na ledě Pittsburghu.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -