- Reklama -

Mrázkův zákrok z play off byl nhl.com vyhlášen brankářským zákrokem roku

- Reklama -

Nejlepším brankářským zákrokem uplynulé sezóny National Hockey League byl zákrok Petra Mrázka. Aspoň tak míní odborníci ze samotné NHL, kteří prostřednictvím serveru nhl.com vyhlásili Mrázkův zázračný zákrok holí brankářským počinem roku.
Šlo o okamžik z šestého utkání prvního kola play off mezi Tampou Bay Lightning a Detroitem Red Wings. Blesky vedly nad Rudými křídly 2:0 a měly další šanci. Vladislav Namestnikov dvě a půl minuty před koncem druhé třetiny vyřešil přečíslení s Brianem Boylem pěknou přihrávkou, třicetiletý forvard Tampy však v jasné šanci selhal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Namestnikov uvolnil svým pasem Boylea perfektně mezi kruhy. Ten naznačením těla poslal Petra Mrázka mezi tyčemi Red Wings na levou stranu a chystal se zakončit do druhé poloviny brány, která se úplně odkryla. Třiadvacetiletý český gólman však dokázal natáhnout ruku a Boyle v jasné šanci trefil jen Mrázkovu širokou brankářskou hůl.
Detroit vedl po pěti utkáních 3:2 na zápasy, ale vedení neudržel. V šestém duelu mu nepomohl ani zázračný zákrok českého gólmana, Tampa ho nakonec vyhrála 5:2. V rozhodujícím sedmém klání uspěla 2:0 a postoupila do druhého kola proti Montrealu.
Jak všichni jistě ví, Blesky nakonec došly až do finále Stanley Cupu, kde po statečném výkonu nestačily na zkušenější Chicago Blackhawks, které si došlo pro třetí pohár během šesti sezón.
Dodejme, že finalisty ankety o nejlepší zákrok roku byli spolu s Petrem Mrázkem ještě Kari Lehtonen z Dallasu, Carter Hutton z Nashvillu, Jake Allen ze St. Louis a brankářský fantóm sezóny Carey Price z Montrealu.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -