- Reklama -

MS juniorů: v širší nominaci jsou i hráči se zkušenostmi z NHL

- Reklama -

S blížícím se mistrovství světa hráčů do 20 let, které hostí na přelomu roku Buffalo, se začíná rýsovat i česká soupiska.
Trenér Filip Pešán pozval do přípravného kempu v americkém městě Niagara Falls celkem 27 hráčů. V nominaci jsou i útočníci Martin Nečas a Filip Chytil (oba dva 18 let), kteří v této sezóně okusili slavnou NHL.
Nejmladším účastníkem je pak sedmnáctiletý Jakub Lauko, jenž obléká dres extraligového Chomutova.
Finální nominace bude obsahovat celkem 23 jmen.
Šampionát proběhne od 26. prosince 2017 do 6. ledna 2018. Titul budou obhajovat domácí Američané, Češi skončili na minulém MS ve čtvrtfinále. V základní skupině Pešánův výběr narazí postupně na Rusko, Švédsko, Bělorusko a Švýcarsko.
Širší nominace na přípravný kemp před MS juniorů:


Brankáři: Josef Kořenář (Benátky nad Jizerou), Jakub Škarek (Jihlava),
obránci: Lukáš Doudera (Litvínov), Jakub Galvas (Olomouc), Filip Haman (Frýdek-Místek), František Hrdinka (Mladá Boleslav), David Kvasnička (Plzeň), Vojtěch Budík (Prince Albert/WHL), Libor Hájek (Saskatoon/WHL), Filip Král (Spokane/WHL), Radim Šalda (Saint John/QMJHL), Ondřej Vála (Kamloops/WHL),
útočníci: Filip Helt, Ondřej Machala (oba Litoměřice), Kryštof Hrabík (Liberec), Martin Kaut (Pardubice), Petr Kodýtek (Plzeň), Daniel Kurovský (Vítkovice), Jakub Lauko (Chomutov), Martin Nečas (Kometa Brno), Radovan Pavlík (Hradec Králové), Filip Chytil (Hartford/AHL), Albert Michnáč (Mississauga/OHL), Kristian Reichel (Red Deer/WHL), Ostap Safin (Saint John/QMJHL), Filip Zadina (Halifax/ QMJHL), Marek Zachar (Sherbrooke/QMJHL).
 
 

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -