- Reklama -

MS v hokeji 2017: Favorité a černý kůň

- Reklama -

81. mistrovství světa v ledním hokeji se nezadržitelně blíží. Šampionát se po sedmi letech vrací do Kolína nad Rýnem, a kromě Německa se mezi hostitele řadí také Francie. Hokejová klání proběhnou od 5. do 21. května a již dnes můžete spekulovat o favoritech letošního turnajového klání. Čeští hokejisté jsou zařazení ve skupině B a v Paříži se utkají se silnými soupeři v podobě Kanady, Finska, dále Švýcarska, Běloruska, Norska a Francie. A právě světoví šampioni Kanady budou očekávaně útočit na další titul. Češi se v první části turnaje utkají nejen s nimi, ale také se stříbrným týmem moskevského finále – Finskem.
Zcela právem se tým Kanady řadí mezi favority. V roce 2016 nejen získal prvenství, ale obhájil také titul z minulého roku. V roce 2015 prošel kanadský tým turnajem bez porážky a zlato si v roce 2016 vybojoval ve finále s Finy bez poskvrny 2:0. Od roku 1931 si Kanada připsala titul mistra světa 20 krát, a to se zatím ani nezmiňujeme o zlatě olympijském. A ze stejného časového období se pyšní také 11 stříbrnými a šesti bronzovými medailemi. Původně jmenovaná osmnáctka kanadské reprezentace pak mezi sebou má hned šest vítězných hráčů z roku 2016 a pět z roku 2015. Výsledky MS v hokeji za poslední dekádu však naznačují, že ani Kanada se svou hokejovou historií a s infuzí síly z NHL nebude mít cestu k medailovým pozicím jednoduchou. Ve skupině B se na odvetu po roce těší také Finové, kteří sice v přípravě zaznamenali nelehké momenty, ale stále patří mezi favority.
Favorizované týmy reflektují také kurzy sportovního sázení. Přehledné statistiky a zajímavé kurzy na celkové vítězství nabízí například sázková kancelář iFortuna. Mezi top týmy tipovanými na zlato se drží Kanada, Rusko, Švédsko a Finsko, následovány jsou Českou republikou a USA.
Další týmy tradičně útočící na přední pozice jako Rusko, USA a Švédsko jsou ve Skupině A společně s našimi slovenskými sousedy. Švédsko pod vedením kouče Richarda Grönbera nastoupí v sestavě 23 hráčů, z toho s 12 posilami z NHL. Kromě brilantní obrany může švédská reprezentace počítat i s brankářem Eddiem Läckem a útočníkem Eliasem Lindholmem. Ti budou ve švédské reprezentaci debutovat, naopak nejzkušenějším hráčem týmu je Joel Lundqvist se zlatou medailí z roku 2006 z Rigy a z roku 2013 ze Stockholmu. Při získání posledního zlata Švédů v roce 2013 byl i další člen týmu Gabriel Landeskog.
Nic však není rozhodnuto a do boje o medailové pozice, který pro svěřence trenéra Josefa Jandače vypukne 5. května soubojem s kanadskou reprezentací, může zasáhnout i Česko. Samotný český reprezentační tým o 31 členech posílí hned několik hráčů z NHL. Nejnovějším přírůstkem je Michal Kempný z Chicaga. Naposledy se Češi z medailového umístění radovali v roce 2012, kdy získali již podruhé za sebou bronz. Zlatem se národní barvy pyšnily před sedmi lety právě v Německu. Třeba nám prostředí Kolína nad Rýnem bude svědčit!

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -