- Reklama -

Můj dům není můj hrad. St. Louis musí opět zabrat venku

- Reklama -

Historie ukazuje, že v play off obvykle slaví úspěchy týmy, které jsou silné doma. St. Louis se zřejmě letos snaží být výjimkou, protože vozí výhry hlavně ze hřišť soupeřů. Domácí Scottrade Center není jejich velkou výhodou.
Se San Jose zahájili sérii dobře, když doma vyhráli 2:1, další duel ale prohráli hladce 0:4. Stav série se tím srovnal a pokud nechtějí Blues ztratit kontakt, musí opět položit důraz na svou hru venku. Ve čtvrtek nastoupí v San Jose ke třetímu duelu finále Západní konference.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dosud se jim dařilo slavit úspěchy jak v United Centeru v Chicagu, tak v American Airlines Centeru v Dallasu, všichni v mužstvu tedy věří, že dokážou přivézt nějakou výhru i z Kalifornie.
Aktuální bilance Bluesmanů z venku je pět výher a dvě porážky. Stejně dobře se dařilo tomuto týmu v základní části, kdy měl doma úspěšnost jen 60,5 %, venku 65,4 %!
Na otázku, zda je dobře, že jeho tým „vypadne“ z města, odpověděl Ken Hitchcock vyhýbavě: „Nevím, povím vám, až se vrátíme. Myslím, že to s námi jde takhle celý rok. Některé týmy to tak mají, San Jose se doma taky trápilo. Nechcete se o tom ani bavit, nicméně doma se nejsme schopni prodat na nějaké konzistentní bázi. Musíme se s tím vyrovnat…“
Venku hrají Blues jednodušší hokej. „Je to těžké vysvětlit,“ řekl nováček St. Louis Robby Fabbri. „Jdete do každého zápasu tak, že chcete udělat všechno stejně jako předtím, ale pokud to nevyjde, je to trochu frustrující… Nevím.“
Bez ohledu na úspěšnost venku jsou Bluesmani rádi za to, že nikdy neztratili víc zápasů za sebou. Vždycky se dokázali po porážce vrátit. „Vždycky jsme se uměli z prohry oklepat, po celý rok,“ zdůraznil centr Paul Stastny. „Na čtvrteční zápas už jsme zapomněli, teď se soustředíme na zápas číslo tři.“
„Jsme sebevědomí doma i venku. NHL je jeden z těch sportů, kde domácí hřiště není takovou výhodou, jako je to třeba v basketbalu nebo ve fotbale, je to odlišné,“ myslí si Stastny. „Když začalo play off, věříte si. Někdy je dokonce jednodušší hrát venku, protože vás to tam tolik nerozptyluje. Je to 23, 24, 25 hráčů proti jiným hráčům… Musíte hrát jako tým.“
„Stav 1:1 je asi spravedlivý,“ uznal trenér Hitchcock. „Musíme zase vyhrát venku, což je pro nás povědomá půda. Musíme zlepšit svou hru, vrátit se tam, kde jsme byli. Měli jsme dnes docela dobrý mítink, budeme hrát to nejlepší. Někdy jsme na určité situace nereagovali dobře, musíme se vyrovnat s vlastními chybami. Ve čtvrtek budeme lepší,“ slibuje kouč.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -