- Reklama -

Musel Neuvirth odejít z Buffala, protože byl moc dobrý?

- Reklama -

Seděl u pondělního oběda se spoluhráči, když mu jeden z nich poklepal na rameno a upozornil ho na krátkou zprávu, jež se objevila na televizní obrazovce. Takhle zprostředkovaně Michal Neuvirth zjistil, že byl vyměněn z Buffala do NY Islanders.
„Ano, tak to bylo. Pochutnával jsem si na suši, když mi spoluhráč řekl, abych se podíval na televizi,“ potvrzuje český gólman.
Přestoupit z nejhoršího týmu soutěže do mužstva, které bojuje o konferenční titul, to je přece fantastická zpráva, ne? Jenže Neuvirthovi se možná honilo hlavou, že se tak stalo v době, kdy se konečně stal plnohodnotnou jedničkou Sabres… zatímco u Ostrovanů, tam má brankoviště obsazené Jaroslav Halák. Pokud tomu tak bylo, po včerejším tréninku s novými parťáky nic takového nedal najevo. Ostatně, jak by mohl?
„Jsem šťastný, že jsem skončil v tak skvělém týmu s tolika šikovnými hokejisty,“ sděloval novinářům před zápasem v Dallasu. „Myslím, že s Halákem budeme dobrým párem. Doufejme, že se v play off dostaneme dost daleko.“

Kromě Michala Neuvirtha získali Ostrované těsně před uzavřením přestupového okénka ještě útočníka Tylera Kennedyho ze San Jose, pamětníka triumfu Pittsburgh Penguins z roku 2009. Obešlo se to bez výraznějšího zásahu do ustálené sestavy – Neuvirth střídá v New Yorku náhradního gólmana Chada Johnsona, Kennedy je stál sedmou volbu v draftu.
„Měli jsme zatím povedenou sezónu a není tajemstvím, že si mužstvo dobře sedlo. Nebyl tedy důvod to bořit,“ hodnotí pozitivně (ne)aktivitu generálního manažera Gartha Snowa kapitán John Tavares. „Před začátkem sezóny jsme získali Boychuka a Leddyho, to byly velké posily, teď jsme přidali další dva dílky. Je dobře, že tahle parta může pokračovat za svým konečným cílem.“
Při Neuvirthově odchodu z Buffala se hned vyrojily spekulace, že jde o další tah Sabres v partii, v níž není hlavním úkolem dát soupeřům mat, ale získat Connora McDavida. Poslední tým tabulky má největší šanci na vítězství v draftové loterii a Neuvirth prý svými nedávnými výkony tuhle metu oddaloval. Labskoústecký rodák si z posledních šesti startů připsal tři vítězství, jedna porážka přišla až po nájezdech. Při rozšíření pohledu na osm zápasů měl Neuvirth úspěšnost zákroků 94,1 procenta.
„V poslední době jsem byl se svojí hrou spokojený. Byla to dobrá zkušenost, čelil jsem hodně střelám a hodně šancím protivníků,“ uznává český gólman, ale dál odpověď nerozvíjí.
Nabízí se totiž i jednodušší vysvětlení. Neuvirthovi po sezóně skončí smlouva, což je jeden z tradičních předpokladů k vystavení hráče na hokejovém tržišti. Je prověřenou brankářskou dvojkou, ve srovnání s Chadem Johnsonem rozhodně kvalitnější. A získat někoho takového je pro kluby usilující o co nejdelší pobyt v play off přímo povinností.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -