- Reklama -

Musím hrát mnohem lépe, uvědomuje si Ovečkin

- Reklama -

Washington Capitals se po porážce 2:3 na ledě Pittsburghu ocitli na pokraji vyřazení. Tučňáci v sérii vedou 3:1. Kapitán Caps Alexandr Ovečkin moc dobře ví, že má-li jeho tým obrátit nepříznivý stav, musí odvést lepší výkon.
„Očividně jsem dnes nepředvedl svojí hru,“ nechal se slyšet ruský kanonýr po třetí prohře s Pens. „Musím hrát mnohem lépe, více se zapojit do hry. Máme na čase.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jednatřicetiletý Ovečkin vyšel ve čtvrtém souboji proti Penguins poprvé v sérii bodově naprázdno. Na své konto si připsal dvě střely na branku, čtyři střelecké pokusy a šest hitů.
„Špatně jsem držel puk. Učinil jsem hloupá rozhodnutí. Naneštěstí se to stalo. Musíme na to zapomenout a jít dál. Každé utkání je teď pro nás sedmým zápasem. Musíme vyhrát třikrát v řadě a jsem si velmi jistý, že jsme na to připravení,“ neztrácí víru Ovečkin.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Pensylvánský celek dokázal porazit tým z hlavního amerického města navzdory faktu, že mu chybějí Kris Letang, Sidney Crosby a Conor Sheary. Zraněného brankáře a loňského hrdinu play-off Matta Murrayho plnohodnotně nahradil Marc-Andre Fleury, který dokazuje, že na pozici jedničky stále bez problémů má.
V posledním play-off si Washington ve druhém kole rovněž vylámal zuby na Pittsburghu, a to po šesti zápasech. A stejně jako loni i letos se pyšní President’s Trophy pro nejlepší mužstvo základní části.
„Uvidíme, z čeho jsme stvořeni. Tohle je podle mě ta správná otázka. Každý nám ji už pár let pokládá a teď jsme zatlačeni do rohu. Uvidíme, co v nás je a moc se těším na výsledek,“ tvrdí útočník T.J. Oshie.
Za výkonem svého mužstva se ohlíží kouč Barry Trotz.
„Měli jsme dobré šance, které jsme neproměnili, a prohráváme 3:1 na zápasy. Jsme v krajně nepříznivé situaci a následující duel je tím nejdůležitějším v celé sezóně. Pokud nebudeme hrát s naléhavostí, kterou při utkáních potřebujeme, nezasloužíme si nadále ve vyřazovacích bojích být. Od této skutečnosti se musíme odrazit.“

Trotz také zkritizoval výkony hlavních tváří mužstva, ačkoli nikoho nejmenoval konkrétně.
„Musíme najít způsob, jak vstřelit gól navíc, jak předvést extra zákrok, a naši top hráči dneska nehráli tak, jak měli. Máte příležitost hrát dobře a podle mě se naši tahouni dnes nepředvedli, což je pro nás velmi nešťastné,“ dodává trenér Caps.
Nikdy ve své historii neměl Washington silnější tým než v posledních dvou letech a tím pádem i větší šanci na zisk Stanley Cupu. Má-li konečně zvítězit, musí se tak stát letos.
Po konci ročníku se totiž útočníci T.J. Oshie, Justin Williams, Daniel Winnik, a obránci Karl Alzner a Kevin Shattenkirk stanou neomezeně volnými hráči. Bez smlouvy budou i Jevgenij Kuzněcov, Andre Burakovsky a Dmitrij Orlov. Kvůli platovému stropu je jasné, že vedení nedokáže všechny udržet.
„Teď myslíme jen na to, že buď vyhrajeme, nebo dopadneme jako loni,“ uzavírá Williams.
 

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -