- Reklama -

Musíme se zlepšit hlavně v útoku, přejí si v Tampě

- Reklama -

Defenziva byla z pohledu Tampy v prvním utkání finálové série v pořádku, zabrat bude potřeba v ofenzivě. Spoléhat na to, že udržíte skoro celý zápas těsné vedení 1:0, se nevyplácí. Také proto se trenér s hráči Blesků musí v sobotu ve druhém duelu proti Chicagu na vlastním ledě zaměřit hlavně na zlepšení útočné hry.
„Myslím, že jsme měli šanci převzít utkání v prvních dvou třetinách,“ řekl Jon Cooper. „Bohužel jsme nedokázali dát druhý gól. Nechali jsme je hrát a to nás zničilo.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Tampa sice otevřela proti Chicagu skóre po nádherné teči Alexe Killorna, ve zbytku zápasu už se ale domácí brankově prosadit nedokázali. Kapitán Steven Stamkos měl dvě slušné šance ve druhé třetině, Ryan Callahan předvedl ve třetí herní části nezdařený brejk, nikdo už ale na Coreyho Crawforda nevyzrál.
„Jejich brankář měl dobrý zápas, skvělé zákroky, když to bylo nejvíc potřeba,“ pochválil Crawforda Stamkos. „Náš gólman předváděl to samé. V téhle části roku musí brankáři chytat dobře. Hodně lidí mluví o téhle sérii v souvislosti s útokem, ale já zatím viděl dva týmy ochotné hrát hlavně defenzivně, což začíná právě u brankářů. Musíme se pokusit nějak na Crawforda vyzrát.“
„Nemůžeme čekat, že vyhrajeme, zvlášť proti týmu takového kalibru, když vstřelíme jen jeden gól. Lépe musíme zahrát na přesilovce. Musíme najít způsob, jak je porazit,“ dodal Stamkos.

Kritiku sklidila útočná řada „trojčat“ Tyler Johnson – Ondřej Palát – Nikita Kučerov. Američan, Čech a Rus sice nastříleli v dosavadním průběhu play off 28 branek a složili se na 55 bodů, v prvním finále ale nebyli výrazní. Na bránu soupeře vyslali jen pár střel, daleko jich při jejich pobytu na ledě mířilo na jejich branku. Trenér Cooper si přeje změnu.
„Dokázali opakovaně, že se mohou zapsat do střelecké listiny tady i tamhle,“ řekl kouč. „Tihle kluci si umí poradit. Otázka, proč se jim nedařilo, je vlastně kompliment, protože jinak se vedou pravidelně moc dobře. Že se to jednou nepovedlo a hned se to řeší, je vlastně poklona. Nemám o ně starost.“

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Útočním Tampy Bay Brian Boyle zdůraznil, že o branky se musí postarat celý tým. „Góly berete bez ohledu na to, kdo je nastřílí. V zápase se snažíte přispět, jak umíte. Snažíte se hrát dobře v obranném pásmu, ubránit oslabení, prosté odvést dobrou práci. Když se vyskytnete v útočném pásmu, chcete útočit. Vím, že mám jen jeden gól a chtěl bych jich víc. Chceme zlepšit produktivitu, ale jsme ve finále Stanley Cupu,“ připomněl náročnost série Boyle.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -