- Reklama -

Musíme začít trefovat branku, říká před čtvrtým duelem Crosby

- Reklama -

Sidney Crosby má na starosti jiné věci, než aby se zabýval prohlášením obránce Nashvillu P.K. Subbana, jenž tvrdí, že ho kapitán Pens nařkl z toho, že mu „páchne z pusy“ (více ZDE).
„Má rád pozornost, a když si chce vymýšlet, co s tím nadělám?“ vrátil se k „incidentu“ lídr Pittsburghu.
Tučňáci v první řadě musí před čtvrtým zápasem přijít na to, jak se zlepšit v přesilových hrách. V úvodních třech duelech využili pouze jednu ze třinácti početních výhod, které se jim naskytly. Predátoři naopak dokázali proměnit čtyři pokusy z deseti.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Před začátkem finálové série disponovali Penguins nejlepší přesilovkou z týmů, které se probojovaly do druhého kola vyřazovacích bojů. Jejich úspěšnost dosahovala 25 %.
„Hrajeme proti jinému mužstvu. Více na nás tlačí, nejsme na to zvyklí. Měli bychom být lepší než doposud. Pár dobrých příležitostí se nám naskytlo, ale nevyužili jsme je. Je to o tom vydržet a předvádět to, co děláme po celou sezonu. Dokázali jsme, že můžeme uspět,“ míní pittsburghský zadák Justin Schultz.
Defenzivě Nashvillu se ve třetím mači povedl unikátní zápis – vymazala Crosbyho s Jevgenijem Malkinem, kteří nevystřelili ani jednou na branku, což se jim nikdy předtím ve stejném utkání nepřihodilo.
Devětadvacetiletý „Sid The Kid“ odehrál v play-off dosud 145 zápasů a pouze pětkrát v kariéře se mu stalo, že by ani jednou neohrozil soupeřova brankáře, z toho třikrát na jaře 2017. Ruský bohatýr a bodově nejúspěšnější hráč letošních vyřazovacích bojů zaznamenal takových případů osm, přičemž v play-off odehrál oproti Crosbymu o jedno utkání navíc.
Třetí utkání se Crosbymu s Malkinem nepovedlo. Pomůžou Pittsburghu ve čtvrtém duelu k získání dvou mečbolů?

„Měli jsme šance. Musíme se trefit do branky. Pár střel zblokovali. Podle mě je to o vyhrávání soubojů a nalezení cesty do brankoviště. Musíte vystřelit na gólmana, od toho se odrazíme,“ tvrdí Crosby.
„Nacvičovali jsme několik variant, na kterých pracujeme v průběhu sezony. Nic, co by je mělo překvapit. Dosud se nám příliš nedařilo, ale věříme, že máme schopné hráče. Snažíme se přijít na určitou strategii,“ říká trenér Pens Mike Sullivan.
Ofenzivní potenciál Pittsburghu si naplno uvědomuje Subban.
„Crosbyho a Malkinovy statistky hovoří samy za sebe. Mužstvu pravidelně přispívají po celou sezonu a play-off. Nepochybujeme o tom, že v tom budou pokračovat,“ uzavírá nashvillský bek.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -