- Reklama -

Muž návratů: Kindl po měsíci pauzy pomohl Red Wings gólem a nahrávkou

- Reklama -

Jakub Kindl je muž návratů. Český obránce se 21. února vrátil po téměř dvou měsících a ihned přispěl svému týmu dvěma góly. Odehrál však jen pět zápasů a z NHL znovu zmizel. Teď se opět přihlásil o slovo a poskytnutou šanci využil dokonale. Po bezmála měsíci se vrátil do sestavy Detroitu a gólem a asistencí pomohl aspoň k bodu po základní hrací době. Wings prohráli s Kojoty 4:5 v prodloužení.
Pro Arizonu je výhra něco jako malý svátek. Coyotes prohráli osm zápasů v řadě, celkově osmnáct z devatenácti. „Je pěkné zvítězit, prošli jsme si obtížným obdobím,“ přiznal Mark Arcobello, autor vítězné trefy Kojotů. „Kdykoli můžete vyhrát na hřišti soupeře, je to fajn.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Detroit momentálně také neprožívá dobré období, ačkoli na tom není zdaleka tak špatně jako Arizona. Red Wings jsou šestí ve Východní konferenci, v březnu však sedm z jedenácti utkání prohráli.
V úterý se z jeho řad blýskli Jakub Kindl a Justin Abdelkader, oba měli po gólu a asistenci. Mezi střelce se zapsali rovněž Luke Glendening a Gustav Nyquist. Henrik Zetterberg zapsal dvě nahrávky, brankář Jimmy Howard 17 úspěšných zákroků.
„Myslím, že jsme na ně vyslali hodně střel a dohromady jsme určitě neodehráli špatný zápas, nicméně raději byste měli dva body než jeden,“ řekl k utkání Jakub Kindl. „Měli jsme příležitosti, snažili jsme se střílet. Myslím, že jsme měli snad čtyřicet střel, ale na dva body to nestačilo.“
Kindl nahradil v sestavě Rudých křídel Niklase Kronwalla, který zůstal mimo hru kvůli zranění v dolní polovině těla. Detroitu scházel už počtvrté útočník Pavel Dacjuk, který má taky blíže nespecifikované potíže v dolní polovině těla a obejít se museli domácí také bez Erika Colea, jenž má pro změnu problémy v horní polovině. Podle slov trenéra Babcocka zatím není u žádného z těchto hráčů známo, kdy by se mohli vrátit do sestavy.

Mezi střelce se Kindl zapsal na konci 42. minuty, kdy propálil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Asistenci zapsal o deset minut dřív a byla opravdu výstavní. Hluboko z vlastní obranné třetiny vyslal český zadák do brejku Justina Abdelkadera, který převzal puk na útočné modré, proletěl mezi dvěma beky a zavěsil.
Rozhodující gól nad Arcobello podobný způsobem, když ve čtvrté minutě prodloužení převzal na útočné modré přihrávku od Olivera Ekmana-Larssona, projel mezi dvěma obránci Dannym DeKeyserem a Markem Židlickým a prostřelil Howarda.
„Oliver mi poslal nádhernou přihrávku a já byl pořádně rozjetý. Cítil jsem, jak mě Židlický hákuje, ale měl jsem velké štěstí, že se mi podařilo najít místo, kudy puk prošel do sítě,“ popsal Arcobello poslední akci zápasu.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -