- Reklama -

Můžeme změnit pohled na hokej, těší se první podepsaný hráč ve Vegas

- Reklama -

Na začátku března se stal vůbec prvním hráčem, který podepsal smlouvu s novým klubem NHL Vegas Golden Knights. Není divu, že po půl roce čekání je nyní jednadvacetiletý útočník Reid Duke pořádně natěšený.
„Několik příštích týdnů bude hodně zajímavých a vzrušujících,“ vypráví před začátkem tréninkového kempu nováčků.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je úžasné být u toho všeho od samého začátku. Je vzrušující sledovat ty reakce a podporu fanoušků, kteří dosud nebyli do hokeje zase tak moc zapálení. Přece jen pro město je to něco nového a my můžeme změnit celkový pohled na hokej tady,“ myslí si Duke. „Těším se na to. Jsem nadšený, že tu jsem a hodlám dokázat, že klub udělal dobře, když si mě vybral.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Bude to moci ukázat už ve čtvrtek, kdy bude jedním z 23 hráčů, kteří se zúčastní kempu nováčků.
„Budu se snažit nad tím moc nepřemýšlet, ale pochopitelně půjde o šanci splnit si sen – něco, o čem sníte, když vyrůstáte jako kluk. Pořád je pro mě těžké uvěřit, že jsem vůbec tady. Cítím se požehnaně a jsem opravdu vděčný, že jsem tuhle příležitost dostal,“ tvrdí nejproduktivnější hráč juniorského týmu Brandon Wheat Kings v poslední sezóně WHL.

Do NHL se přitom mohl podívat už dávno. Už v roce 2014 si Dukea v draftu vybrali Minnesota Wild, jenže kontrakt s ním nikdy nepodepsali. A proto se mu otevřela cesta do Las Vegas a stejně jako pro řadu jeho spoluhráčů to bude nový start v kariéře.
„Budeme do toho vstupovat s čistým štítem a hrát pro lidi, kteří vám věřili a chtějí uspět. To nám dodává sebedůvěru a přece jen to bude něco jiného, než začínat další sezónu ve stejném týmu. Očekávání jsou teď velmi vysoká,“ tvrdí Duke.
A myslí si, že to vzrušení z nového nebude jen mezi nováčky, ale i mezi zkušenými borci, kteří už v NHL něco odehráli. Pro ty začne hlavní přípravný kemp 14. září.
„Pro ně to bude čerstvý pocit přijít do něčeho nového a znovu se ukázat. Soutěživost bude vysoká. Pro hodně kluků to bude důležité léto. Ať už pro ty, kteří jsou teprve na začátku kariéry, tak i pro ty, kteří svou kariéru nastartují znovu. Bude to mix mladých a zkušených hráčů a to bude vzrušující,“ uzavírá.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -