- Reklama -

Mužstvo Detroitu převezme úspěšný kouč z AHL Jeff Blashill

- Reklama -

Netrvalo to dlouho a Detroit má po odchodu Mikea Babcocka nástupce na trenérský post. Aniž by se klub snažil oslovit širší okruh kandidátů, vybral si ve vlastních řadách. Trenérem Red Wings bude mladý Jeff Blashill, bývalý asistent Mikea Babcocka a hlavní kouč farmy v Grand Rapids. Jeho jmenování bylo oficiálně oznámeno na úterní tiskové konferenci.
„Spoléhám na svůj instinkt,“ řekl generální manažer Rudých křídel Ken Holland. „Jeff trénoval Griffins skutečně dobře. Je to skvělý mladý trenér, který je připravený na práci v NHL.“
Jelikož Babcock zamířil po deseti letech do Toronta, muselo vedení klubu hledat náhradu. Blashillovi je teprve jednačtyřicet let a rozšiřuje tak tradici angažování mladých trenérů. New Jersey nedávno povolalo na lavičku o rok mladšího Johna Hynese, který bude v příští sezóně úplně nejmladším koučem National Hockey League.
„Už se nemohu dočkat, až se s tímto týmem pustíme na podzim do práce a začneme usilovat o vítězství ve Stanley Cupu,“ uvedl Blashill. „Trénovat Red Wings byla práce, kterou jsem si přál ze všeho nejvíc.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kouč farmářského týmu Red Wings má za sebou z AHL bilanci 134 výher, 71 porážek a 23 proher v prodloužení. Blashill také vyhrál v roce 2013 Calder Cup (hlavní trofej American Hockey League), loni byl jmenován nejlepším trenérem této nižší soutěže.
Jeff Blashill byl během své hráčské kariéry brankářem. Na vysoké škole vystudoval finance, později se stal hokejovým asistentem trenéra na Univerzitě v Miami. První práci hlavního kouče dostal v roce 2008 v soutěži USHL u Indiana Ice. Poté co odsloužil jeden rok v Detroitu jako Babcockův asistent, přijal funkci hlavního kouče v Grand Rapids.
Jelikož v American Hockey League naplno projevil svůj talent a schopnosti, mělo o něj loni zájem několik klubů NHL. Údajně pět týmů žádalo o svolení k jednání s tímto progresivním trenérem, vedení Red Wings ale všechny odmítlo.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Místo toho nabídlo Blashillovi tříleté prodloužení smlouvy s dvojnásobným platem 400 tisíc dolarů za sezónu. Generální manažer Ken Holland si tak chytře podržel muže, s nímž už trochu počítal jako s nástupcem Mikea Babcocka, jenž neskrýval úmysly vyzkoušet po deseti letech v Detroitu jiné angažmá.
„Nechci mluvit o tom, co bylo v minulosti. Mám svůj vlastní přístup a některé věci se budou lišit. Vždycky budu Jeff Blashill, to bude ta hlavní změna,“ prohlásil rodák ze Sault Ste. Marie.
Grand Rapid Griffins vypadli v úterý v zápase číslo šest ve finále Západní konference s Utica Comets. Oznámení přestupu na nejvyšší post v organizaci Red Wings mohlo přijít dřív, ale Blashill byl v Buffalu na testování hráčů, kteří půjdou zakrátko na draft, a následně byl jeden den v New Yorku.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -