- Reklama -

Myslíme na budoucnost, vysvětluje prezident Robitaille v dopise fanouškům

- Reklama -

Loni se k tomuto kroku odhodlali New York Rangers, nyní přichází s něčím podobným také Los Angeles Kings. Králové tento týden vyměnili zkušeného zadáka Jakea Muzzina do Toronta a bývalý vynikající útočník Luc Robitaille, mimochodem jedno z nejproduktivnějších křídel historie a současný klubový prezident, se rozhodl poslat držitelům sezónních vstupenek otevřený dopis, ve kterém vysvětluje výměnu zkušeného beka a informuje fanoušky o tom, co bude následovat.



„Do sezóny jsme vstupovali s velkým očekáváním, ale naše výsledky jsou absolutně neakceptovatelné. Dnes jsme učinili obtížný, ale pro naši organizaci nezbytný krok. Všechny naše kroky budou odteď směřovat k rozvoji talentů, abychom se opět stali týmem, který bude schopen uspět v dnešní NHL,“ píše Robitaille v úvodu.
Fanshop týmu
„Jsme nesmírně vděčni všem hráčům a trenérům, kteří nám pomohli dosáhnout našich cílů. Nikdy nezapomeneme na jejich přínos. Tohle bylo nejúspěšnější období naší historie.,“ ohlíží se Robitaille za poslední dekádou, během které Kings dvakrát získali Stanley Cup (2012, 2014).
„Odteď ale budeme neúnavně pracovat na nové vizi. Naším cílem je předvádět takové výkony, které si za svou podporu a loajalitu zasloužíte. Především chceme vrátit Stanley Cup do Los Angeles,“ napsal Robitaille.


Přestože dopis neobsahuje žádné konkrétní kroky, které budou následovat, je zřejmé, že výměna Muzzina byla jen první vlaštovkou. Dá se očekávat, že Kings budou před blížící se uzávěrkou přestupů patřit mezi kluby, které budou prodávat. Motivace je jasná – Králové zkrátka potřebují být mladší, rychlejší a šikovnější. Žádané komodity? Především draftové volby a prospekti.
„Prozkoumáme různé možnosti, ale platí, že všechny výměny, které provedeme, budou učiněny s ohledem na budoucnost našeho klubu,“ prohlásil také generální manažer Rob Blake.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -