- Reklama -

Na Floridě řádí chřipka, sklátila i Jágra

- Reklama -

Jako by nestačilo, že nemají k dispozici ani jednoho z tradiční brankářské dvojice Luongo – Montoya. Ve čtvrtečním utkání s Dallasem se Panteři museli navíc vypořádat s dalšími zdravotními komplikacemi. Kvůli chřipce jim vypadl ze sestavy Jaromír Jágr a obránci Erik Gudbranson a Willie Mitchell.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jágr v předchozích třech utkáních po výměně z New Jersey zaznamenal dva body. Gudbranson tráví na ledě v průměru necelých devatenáct minut za zápas. Kapitán  Mitchell se měl vrátit do akce po 15zápasové pauze způsobené zraněním v horní části těla. Florida bojující o play off podlehla na vlastním ledě Hvězdám 3:4 po samostatných nájezdech.
„Samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom získali oba body, ale i ten jeden je důležitý,“ říká trenér Gerard Gallant. „Nejsem z těch, kdo by hledali výmluvy, ale dneska to nevypadalo dobře už před zápasem. Někteří chlapi byli nemocní, takže nemohli nastoupit, další čtyři odehráli utkání, i když jim nebylo dobře.“Ve třetí minutě inkasovali Panthers poprvé, o deset minut později znovu. Gallant si vzápětí vyžádal oddechový čas.
„Řekl jsem klukům, že se nemají litovat. Byly dvě možnosti: buď zabojujeme a vrátíme se do zápasu nebo dostaneme výprask. Oni se rozhodli, že zabojují,“ potěšilo kouče.
Dnes  mají hokejisté Floridy pauzu, v sobotu je čeká další domácí vystoupení s NY Islanders. Tedy s týmem, který sice vede Metropolitní divizi, ale z posledních sedmi zápasů má jen 50procentní úspěšnost.


Reklama, Fanda NHLChcete mít dres Jaromíra Jágra, Florida Panthers? Neváhejte!

- Reklama -

„Dneska mě jeden bod netěší, ale zítra třeba bude. Musíme jít dál. Doufám, že se nám do zítřka a do pozítří někteří hráči uzdraví a budou připraveni na důležitý sobotní zápas,“ modlí se Gerard Gallant.
Pokud jde o maskované muže, dostal od lékařů upřesňující zprávu. Roberto Luongo kvůli poraněnému ramenu vynechá příští dva zápasy, Alu Montoyovi vystaví bolavá třísla stopku minimálně na dva týdny.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -