- Reklama -

Na Floridě začíná mítink generálních manažerů. Poprvé za účasti zástupce Las Vegas

- Reklama -

Počínaje dnešním dnem začíná v Boca Raton na Floridě třídenní setkání jedenatřiceti generálních manažerů NHL. Poprvé je mezi nimi i zástupce Las Vegas – George McPhee. Vegas Golden Knights byli počátkem března definitivně přijati mezi členy NHL (viz ZDE).
„Je příjemné být oficiální součástí ligy. Bylo zajímavé mluvit během uzávěrky přestupů s ostatními kluby z reálné pozice. Nejde o žádnou fantasy soutěž. Na mítink generálních manažerů se těším. Vždycky jsem bral tato jednání vážně, protože kroky, které na nich činíme, ovlivňují nejen NHL, ale celý svět,“ tvrdí McPhee.
„Bude zajímavé sledovat, o čem se budeme bavit, a co chtějí jednotliví manažeři prosadit. Z tohohle hlediska jsem byl trochu mimo hru. Někteří manažeři, jako například Doug Armstrong (architekt Los Angeles Kings), mě zasvětili do detailů. Vždycky je ale lepší být na setkáních osobně,“ je si vědom McPhee, jenž v letech 1997 až 2014 zastával manažerskou pozici v organizaci Washingtonu Capitals.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Osmapadesátiletý Kanaďan bude s ostatními kolegy jednat i tom, jakým stylem vybuduje tým z Nevadské pouště. „S několika mužstvy už jsme se bavili. S některými jsme si celkem rozuměli. Nedychtíme předem provést spoustu výměn. Preferujeme možnost, abychom přesně věděli, kdo bude k dispozici, a kdo bude chráněný předtím, než učiníme konečné rozhodnutí,“ popisuje McPhee strategii Zlatých Rytířů.
Las Vegas si na rozšiřovacím draftu, jenž proběhne mezi 18.-20. červnem, budou moci od ostatních týmů vybrat po jednom nechráněném hráči. Finální výběr oznámí 21. června.
Podle zdrojů ESPN.com (více ZDE) budou generální manažeři diskutovat zejména o těchto tématech: trenérské výzvě (pravidle o ofsajdu), brankářské výstroji, účasti hráčů NHL na olympijských hrách v Jižní Koreji 2018 či platovém stropu. Na přetřes přijde i nápad Armstronga, který navrhuje, že by se v samostatných nájezdech mohli střelci po prvních třech pokusech opakovat, podobně jako tomu je na mezinárodní scéně.
První hráč Vegas Golden Knights v dějinách – útočník Reid Duke

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -