- Reklama -

Na javorové listy s pozměněnou sestavou. Kanadská televize připomíná Nagano

- Reklama -

V pořadí třetím střetnutím skupiny A na hokejovém turnaji v Pchjongčchangu bude měření sil Kanady s Českou republikou. Souboj bude zároveň bitvou o přímý postup do čtvrtfinále.
Jandačovi hoši nastoupí do utkání s pozměněným složením útoků. V první řadě bude nově hrát Dominik Kubalík a v druhé Martin Růžička. Na pozici třináctého forvarda klesl Tomáš Zohorna, Michal Vondrka bude zápas sledovat pouze z tribuny.



Obměny v sestavě jsou důsledkem nepříliš vydařeného čtvrtečního duelu s Koreou, v němž Češi vyhráli „pouze“ 2:1.
„Na to, kolik jsme si proti Koreji vytvořili šancí, nebyla efektivita podle našeho přání,“ osvětloval hlavní kouč Josef Jandač své pohnutky.
Kubalík tak nastoupí ve formaci s Martinem Eratem a Janem Kovářem, Martin Růžička míří za Romanem Červenkou a Tomášem Mertlem.


Na víkendovou bitvu se chystají také zástupci země javorového listu, kteří budí respekt i bez hráčů NHL. Mnoho členů výběru působí v KHL, Švýcarsku či Švédsku. A tento mix kouče Willieho Desjardinse zatím sbírá úspěch za úspěchem.
Kanaďané těsně před olympiádou odehráli tři přípravná utkání, v nichž poznali pouze vítězství – postupně zdolali Lotyše 2:0, Bělorusy 2:0 a Švédy 4:1. V první olympijské konfrontaci pak přejeli Švýcary výsledkem 5:1.
Kanadská stanice CBC, jež bude klání přenášet, považuje Čechy za outsidery, zároveň se ale s respektem poohlíží do minulosti. Její redaktor Joe Pack připomíná senzační úspěch v Naganu, kde „Češi všechny překvapili“. Poukazuje také na fakt, že i letos se národní tým řadí do širší špičky turnaje.
Proti severoamerickým favoritům se do české brány znovu postaví Pavel Francouz. Zda se mu podaří zpacifikovat jejich střelecký apetit, uvidíme už v sobotu od čtyř hodin ráno středoevropského času.
Předpokládaná sestava ČR: Francouz – Nakládal, Polášek, Mozík, Kolář, O. Němec, Vitásek, Jordán – D. Kubalík, Jan Kovář, Erat – M. Růžička, Mertl, Červenka – Radil, Koukal, Sekáč – Řepík, Horák, Birner – T. Zohorna.
Titulní foto: Robert Hradil/Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -