- Reklama -

Na Malkina a spol. jsme si věřili, ozývá se z americké kabiny. Rusové svádí prohru i na rozhodčího

- Reklama -

Reprezentanti Spojených států v Ostravě válejí! Po silných Finech a nevyzpytatelných Norech si dokázali poradit i s hvězdami nabitým Ruskem. V základní skupině B tak zatím neztratili ani jeden bod.
Mladý celek, jenž je z velké části složen ze zástupců univerzitní NCAA, si dokázal ruského medvěda dokonale ochočit. Kovalčuk, Malkin, Tarasenko a spol. vyslali na amerického gólmana jen 17 střel!
Igor Larin z tiskové služby ruského týmu přičetl prohru mj. také výkonu rozhodčího Vinnerborga, který se podle něj dopouštěl chybných rozhodnutí už na olympiádě v Soči.
A tak zatímco z tábora Východoevropanů čpěla frustrace, podceňovaní Američané si užívali velkého vítězství.


Dosavadní výsledky USA na MS 2015:

  • USA – Finsko 5:1 (1:0, 2:1, 2:0),
  • Norsko – USA 1:2 (1:1, 0:1, 0:0),
  • Rusko – USA 2:4 (1:1, 0:1, 1:2).

„Byl to od nás zatím nejlepší výkon ze tří odehraných zápasů, navíc proti asi nejkvalitnějšímu týmu v naší skupině. Přiznám se ale, že jsme si na vítězství proti silnému soupeři věřili,“ řekl obránce Caroliny Justin Faulk.
Spokojený mohl být i hlavní kouč amerického výběru Todd Richards.
„Myslím, že se kluci trochu báli, ale někdy je strach v důležitých zápasech dobrá věc. Víc se pak soustředíte. Věděli jsme, že musíme být připraveni od okamžiku, co padne puk na led,“ prozradil trenér, který v zámoří dohlíží na lavičku Columbusu.
„Jsou to velká vítězství, ale stále je toho před námi hodně. Dost jsme se v úvodních zápasech přiučili. Teď je dobře, že máme dva volné dny, chceme si je užít a pobavit se. Asi se skočíme podívat do města, nebo na něco zajímavého z historie. To je můj plán, vyčistit hlavy a pak se vrhnout zpátky na led,“ dodal Richards.
Přestože jsou USA obrovskou líhní hokejových talentů, zlaté medaile z elitní skupiny mistrovství světa slavily naposledy v roce 1933. Ve finále šampionátu, který hostila Praha, tehdy porazily Kanadu 2:1.
Reportáž redaktora ČRo Františka Kuny si můžete poslechnout zde:

Titulní foto: Robert Hradil/EQ Images/Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -