- Reklama -

Na nejlepšího manažera NHL kandidují Poile, Dorion a Chiarelli

- Reklama -

Na ocenění pro nejlepšího generálního manažera National Hockey League jsou navrženi David Poile z Nashvillu Predators, Pierre Dorion z Ottawy Senators a Peter Chiarelli z Edmontonu Oilers. Jméno vítěze bude oznámeno 21. června při slavnostním ceremoniálu v T-Mobile Arena v Las Vegas.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


David Poile je na General Manager of the Year Award nominován počtvrté v kariéře (2010-12, 2017), ale ještě nikdy ji nezískal. Když v roce 1998 vstupoval hokejový klub z Nashvillu do NHL, byl jeho šéfem jmenován právě David Poile. Pod jeho vedením se Predators v posledních třinácti sezónách desetkrát podívali do play off.
Na konci loňského června se Poile nebál pustit dvojnásobného olympijského vítěze Shea Webera do Montrealu výměnou za dalšího obránce P.K. Subbana. Ten se sestavě Predátorů velmi rychle zabydlel a stal se jednou z hlavních opor týmu, který vybojoval 94 bodů (41-29-12). Predators obsadili čtvrtou příčku v tabulce Centrální divize a dosáhli na druhou divokou kartu garantující účast ve vyřazovacích bojích.
Díky skvělé práci sedmašedesátiletého rodáka z Toronta se hokejisté Nashvillu mohou minimálně do konce sezóny 2018-19 opírat o tak kvalitního brankáře, jakým je Pekka Rinne. Nejproduktivnějším hráčem Predátorů byl v letošní sezóně útočník Viktor Arvidsson (61 bodů, 31+30), kterého si Poile vybral před třemi lety v draftu NHL až ze 112. pozice.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

O dvaadvacet let mladší Pierre Dorion usedl do křesla hlavního konstruktéra soupisky Ottawy 10. dubna 2016. O měsíc později jmenoval do funkce hlavního kouče kanadského klubu Guy Bouchera, jenž v předchozích třech sezónách vedl celek SC Bern hrající nejvyšší švýcarskou soutěž.
Ve třetím týdnu po otevření trhu s volnými hráči se rozhodl poslat do NY Rangers Miku Zibanejada a volbu ve druhém kole draftu 2018 výměnou za Dericka Brassarda a volbu v sedmém kole draftu 2018. Během sezóny posílil svůj tým o Alexandra Burrowse, Tommyho Wingelse a Viktora Stalberga. Senátoři nasbírali 98 bodů (44-28-10) a v tabulce Atlantické divize obsadili druhou příčku.
Dvaapadesátiletý Peter Chiarelli přišel do klubu z hlavního města kanadské provincie Alberta 24. dubna 2015 z Bostonu. Po druhé sezóně v organizaci Oilers může být spokojený. Edmonton poprvé od ročníku 1986-87 překročil stobodovou hranici (103), obsadil druhé místo v Pacifické divizi a po jedenácti letech proklouzl do play off.
Rodák z Nepeanu před začátkem ročníku posílil defenzivní řady mužstva. Na konci června obětoval útočnou oporu týmu Taylora Halla, aby získal z New Jersey pracovitého obránce Adama Larssona. V říjnu se Chiarelli odhodlal podepsat nechráněného volného hráče Krise Russella a těsně před uzávěrkou přestupů se dohodl se zástupci Montrealu na trejdu Davida Desharnaise, opačným směrem zamířil Brandon Davidson.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -