- Reklama -

Na NHL bych měl, říká s úsměvem recesista Jakub Kohák

- Reklama -

Jeho tvář je prakticky všude. Točí reklamy, režíruje, hraje a především v jednom kuse vtipkuje. Znáte ho možná jako brankáře z dnes již kultovního seriálu Okresní přebor nebo jako nesmlouvavého kouče Zadara z reklamy jednoho mobilního operátora. Herec, režisér a bavič Jakub Kohák má ke sportu blízko a přátelí se mimo jiné i s českými hokejovými reprezentanty.

Ve svém nabitém programu si udělal čas, aby přišel osobně podpořit slavnostní představení Nadace Jakuba Voráčka. Pro nhlnews.cz poskytl při této příležitosti exkluzivní rozhovor. A rozhodně v něm nezapřel svůj charakteristický smysl pro humor…

Jak dlouho znáte Jakuba Voráčka a proč jste se rozhodl podpořit jeho nadaci?

Znám ho velmi dlouho, od našich mladých let, kdy jsme spolu hráli hokej. A nadace, kterou založil? To je chvályhodná věc. Má velký talent a taky štěstí, tak jsem rád, že nemyslí jenom na sebe, ale že se o své štěstí podělí i s těmi, kteří to potřebují.

Je o Vás známo, že jste velkým sportovním fanouškem. Jaký je ale Váš vztah konkrétně k hokeji a k hokejistům?

Ale dobrý. Oni v NHL berou ohromný platy a většinou, když někam jdeme, tak všechno platěj. Proto se s nima přátelím velmi rád. Když jdu ven, tak si neberu nikdy peněženku.

- Reklama -

Máte v NHL nějaký oblíbený tým?

Tam, kde mám kamarády…

Hrajete hokej i aktivně?

Hraju hodně dobře, hodně dobře! Kdybych chtěl, tak jsem taky v NHL. Měl bych na to. Ale nemám na to čas.

Díky za rozhovor.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -